India wint Nations Cup, Soledad Garcia op de bank | Hoofdklasse Hockey Nederland
India wint de Nations Cup 2022.

India wint Nations Cup, Soledad Garcia op de bank

De dames van India hebben een knappe prestatie geleverd door de Nations Cup in Valencia te winnen. Door de overwinning spelen de dames, die onder leiding staan van Janneke Schopman, volgend jaar in de FIH Pro League.

Een gemakkelijk toernooi zou het voor India niet worden. Landen zoals Spanje, Chili, Ierland en Japan waren allen op jacht naar de titel in de Nations Cup. In de spannende finale maakte India al snel de 1-0 door een doelpunt van Gurjit Kaur. Het team welke dit seizoen laatste wordt in de FIH Pro League, zal volgend jaar degraderen naar de Nations Cup. India promoveert naar de Pro League.

Garcia op de bank

Bij India zagen we oud-tophockeyster Soledad Garcia op de bank als assistent-coach zitten. De Argentijnse hockeyster speelde 172 interlands en won in de periode 1999-2011 veel internationale prijzen. Een aantal maanden geleden maakte Garcia in Spanje al bekend dat zij een rol als coach niet uit zou sluiten. Voor India-coach Janneke Schopman was dit waarschijnlijk meteen het moment om de telefoon te pakken. Nog geen twee maanden later zat Garcia op de bank om India te helpen naar de eerste winst in de Nations Cup.

Reageer