Ireen van den Assem: ‘Eerste play-offwedstrijd vaak een taaie’

(c) Roel Ubels

Na de 1-0 zege op SCHC in de halve finales van de play-offs staat Den Bosch met één been in de finale, al wil Ireen van den Assem daar nog helemaal niet aan denken. “Zo zien wij dat niet. We staan zeker nog niet in de finale. We hebben deze gewonnen en daar is ook alles mee gezegd.”

En daar had Van den Assem gelijk in. Het eerste play-offduel tussen SCHC en Den Bosch kon niet bekoren. Beide ploegen speelden in de stromende regen niet hun sterkste wedstrijd. Met name SCHC begon niet goed aan het duel. De ploeg leed slordig en veel balverlies. Den Bosch was eigenlijk ook niet echt bij machte om hiervan te profiteren en SCHC snel op achterstand te zetten.

Over de streep trekken

“Van beide kanten was het niet het beste spel”, zegt Van den Assem. “Dat is in de play-offs, denk ik, vaker zo. Uiteindelijk gaat het om één ding en dat is om die wedstrijd over de streep te trekken. En dat hebben we gedaan.”

In de 55ste minuut brak Lidewij Welten rechts in de cirkel door en liet met een hard schot in de bovenhoek keepster Maddie Hinch kansloos. Dat doelpunt was voldoende voor de winst. SCHC kwam niet tot een slotoffensief. Zelfs het ultieme middel, een extra veldspeelster voor Hinch, werd in de slotfase niet ingezet door coach Tina Bachmann, waardoor Den Bosch in de best-of-three een 1-0 voorsprong koestert en zaterdag in eigen huis een finaleplaats kan veiligstellen.

Resultaat halen

“Winnen is het enige dat telt”, zegt Van den Assem. “Het hoeft niet mooi voor mij. Natuurlijk willen we mooi hockey spelen, alleen, we willen ook vooral op resultaat spelen. En dat is gelukt vandaag.”

“Ik speel nu een tijd bij Den Bosch en vaak is die eerste wedstrijd op een of andere manier een hele taaie”, gaat Van den Assem verder. “Daar moet je gewoon doorheen komen. Je moet weer die sfeer proeven en ervaren hoe het ook al weer was. Ik denk dat wij zelden een hele goede eerste wedstrijd hebben gehad.”

Spanning

Toch zijn dit de wedstrijden waarvoor de speelsters van Den Bosch ‘leven’. “Die spanning is heerlijk. Hoe dichter bij het komt, hoe meer je het voelt. Aan je lijf, aan het team, aan de trainingen. Dat vind ik fantastisch. Het is heel anders. Er staat meer op het spel. Er is een andere sfeer, op en om het veld. Je hebt gewoon heel veel zin om te spelen. Nog meer dan normaal.”

Bekijk de samenvatting van het eerste duel in de halve finales van de play-offs tussen de dames van SCHC en Den Bosch
Bekijk de foto’s van het duel tussen SCHC en Den Bosch van Roel Ubels
Bekijk de foto’s van het duel tussen SCHC en Den Bosch van Rob Visser

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

geeuw

Geeeuwwww, gaaaaaaap. Alle clichés worden weer van stal gehaald door DB. Wat zijn dat toch een stel robots, zelfs interviews zijn gescript:
‘over de streep trekken’
‘eerste play off altijd taai’
‘we hebben nog niks’
‘het hoeft niet mooi’ (is het ook nooit bij db)

@geeuw

@Geeuw:Als er iets cliché is, is het wel je eigen reactie.
Ook ik zou het leuk vinden als een ander team eens kampioen werd, maar inhoudelijk raakt je tekst kant noch wal. Mensen wegzetten als robots (en dus ontmenselijken) vind ik zeer ongepast.

@geeuw

Wat een onsympathieke reactie! Nederland op zijn kleinst. Je kunt ook denken jeetje het lukt ze toch iedere keer weer om zich op te laden met elk jaar een andere teamsamenstelling. Knap. En als ze nu geen LK worden, leuk dat een ander dit eens wordt. Goed voor de competitie, want ik denk eerder dat andere teams zich eens achter de oren mogen krabben waarom het hen niet lukt!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.