Jacques Brinkman: ‘Verdiende overwinning op Duitsland’

Analist Jacques Brinkman zag een volkomen verdiende overwinning van de Oranjedames op Duitsland (2-0). Nederland speelde volgens de voormalig international met ‘veel agressie en overtuiging volle druk.’

In zijn column in De Telegraaf schrijft Brinkman dat het wel van belang is dat op het gebied van tactiek iedereen op één lijn zit. “Een absolute voorwaarde om de kwartfinale te overleven”, zo valt te lezen. Het spel van druk en agressie ligt Oranje volgens hem beter dan afwachten en loeren op de counter.

Cijfers

In zijn spelersrapport beoordeelt Brinkman Joyce Sombroek en Marloes Keetels met een acht, het hoogste cijfer. Er vielen ook vijf zeventjes en acht zesjes te noteren. De oud-international gaf Eva de Goede een onvoldoende. De speelster van Amsterdam kreeg een vijf voor haar spel tegen de Duitsers. “Veel onnodig balverlies”, oordeelde Brinkman.

Lees hier het volledige spelersrapport van Jacques Brinkman

Comments (2)

  1. Kan me redelijk vinden in de analyse van Jacques.
    Alleen Annan een 7? Eigenlijk spelen vrijwel alle speelsters onder hun kunnen. Duitsland was echt niet erg sterk.
    Sommige speelsters vond ik ronduit voor schut staan in het veld. Ik noem geen namen, het is al pijnlijk genoeg. Ik vond het commentaar van Fatima bij de NOS (ingehouden, maar eigenlijk heel kritisch) hout snijden. Er wordt veel te onrustig gespeeld, teveel gelopen met de bal en daardoor teveel balverlies geleden. Kortom de coach bakt er niets van.
    Pijnlijk om te zien, maar niet hopeloos. Met wat geluk spelen ze toch nog de finale.

  2. Helemaal eens met bovenstaande. Tegen matige ploegen geeft nederland veel corners, cirkelpenetraties en kansen weg. Twee jaar geleden was Nederland dominant in alle facetten, daar is totaal geen sprake meer van. Ik zie ‘met dezelfde spelers’ geen enkele verandering ten opzichte van de vorige coach Marijne.

Reageer

Contact Us