Jair van der Horst laat zich gaan en pakt rode kaart - Hoofdklasse Hockey Nederland
Jair van der Horst pakt een rode kaart tegen HDM.

Jair van der Horst laat zich gaan en pakt rode kaart

Den Bosch speler en Oranje-international Jair van der Horst heeft zich in de verloren wedstrijd tegen HDM van zijn slechtste kant laten zien. De aanvaller pakte een rode kaart in de laatste seconden van de wedstrijd, nadat hij Sander Groenheijde hardhandig tegen de vlakte had gewerkt.

Een van de opvallendste wedstrijden afgelopen zondag was de ontmoeting tussen HDM en Den Bosch. HDM pakte een knappe 3-1 overwinning. De ploeg die lijkt te moeten gaan strijden om de nacompetitie, won van Den Bosch en zorgde voor de aansluiting met de brede middenmoot.

Rode kaart

Een opvallend incident in de wedstrijd was de ontmoeting tussen aanvaller Jair van der Horst en Sander Groenweijde in de laatste seconden van de wedstrijd. De stand was 3-1 en er moesten nog 40 seconden worden gespeeld. Een duel tussen de speler van Den Bosch en die van HDM werd gewonnen door laatst genoemde.

Van der Horst leek het niet eens te zijn met de verdedigende actie van Groenweijde en keek meteen naar de scheidsrechter. Nadat deze niet floot, zochten beide spelers elkaar op. Van der Horst leek daarbij zich niet meer te kunnen beheersen en zocht het fysieke contact op. Hardhandig werd Groenweijde naar de grond gewerkt. Nadat beide scheidsrechters hadden overlegd, kreeg van der Horst een rode kaart.

De speler van Den Bosch, die ook Oranje-international is, zal waarschijnlijk minimaal één duel door de KNHB worden geschorst.

Reageer