Jamilon Mülders nieuwe assistent-bondscoach Nederlands Elftal Dames | Hoofdklasse Hockey Nederland
KNHB

Jamilon Mülders nieuwe assistent-bondscoach Nederlands Elftal Dames

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Jamilon Mülders aangesteld als assistent-bondscoach van het Nederlands Elftal Dames. De overeenkomst met Mülders gaat per direct in en loopt tot en met de WK Hockey voor Dames in juli 2022.

Mülders, die 42 keer als international uitkwam voor Duitsland, is bij het Nederlands Elftal Dames de opvolger van Albert Kees Manenschijn. Manenschijn stopte na de succesvol verlopen Olympische Spelen in Tokio.

Jamilon Mülders heeft zijn sporen als trainer-coach de afgelopen jaren ruimschoots verdiend. Zo was hij onder andere bondscoach van diverse Duitse jeugdteams en van 2012 tot en met 2017 bondscoach van het nationale damesteam van Duitsland. Hij won met hen de EK in 2013 en pakte tijdens de Olympische Spelen in 2016 een bronzen medaille. Aansluitend op zijn periode als bondscoach van Duitsland was Mülders ook bondscoach van de dames van China.

Alyson Annan, bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, is blij met de samenwerking met Mülders: ‘Jamilon heeft vele jaren ervaring op internationaal niveau, niet alleen als coach maar ook als speler. Daarnaast brengt hij nieuwe inzichten binnen ons team en kijkt hij met een frisse blik naar onze ontwikkeling.’

Mülders kijkt er naar uit te gaan werken met de speelsters, Alyson Annan en de staf: ‘Het is voor mij een uitdaging en eer om, op weg naar de Wereldkampioenschappen Hockey voor Dames in 2022, als assistent aan de slag te gaan bij een team dat zo succesvol is geweest de afgelopen jaren. Ik ben erg nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur en teamdynamiek, naar de speelsters en de spelopvattingen. Ik verheug me er op een bijdrage te leveren aan de toekomstige prestaties van het Nederlands Elftal Dames.’

WK Hockey Dames

Van 1 juli tot en met 17 juli 2022 vindt de WK Hockey voor Dames plaats in Spanje en Nederland. De poulewedstrijden van de Nederlandse Dames worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze wedstrijden is nog niet gestart.

Reageer