Jannis van Hattum: ‘Aanknopen aan die eerste helft’

Jannis-van-Hattum

Pinoké startte zondag het nieuwe hoofdklasseseizoen met een nederlaag. In Utrecht gingen de Steekneuzen met 4-1 onderuit tegen landskampioen Kampong. Een grote uitslag, die gezien de krachtsverhoudingen, met name de eerste helft, misschien iets te geflatteerd was.

“Overall een terechte nederlaag, maar ik denk wel dat de uitslag iets anders had gekund”, zegt Pinoké-aanvoerder Jannis van Hattum. “In de eerste helft ben je gevaarlijk en doe je prima mee.”

Eerste kans Pinoké

Meteen na de afslag trok Pinoké, zonder de nog geblesseerden Pieter Sutorius en Gijs van Wagenberg, naar de cirkel van Kampong. Het leverde na ongeveer 16 seconden de eerste kans van de wedstrijd op. Het backhandschot van Marlon de Boer ging maar net naast het doel van keeper David Harte.

In het tweede kwart kwam Kampong op voorsprong dankzij Robbert Kemperman, maar drie minuten daarna maakte Pinoké gelijk. Na een uitbraak werd Marcus Child aangespeeld. De Nieuw-Zeelander controleerde de bal en verschalkte vanaf de rechterkant doelman Harte.

Slechte start tweede helft

“Je gaat terecht met 1-1 rusten”, gaat Van Hattum verder, “maar zij komen veel scherper uit de kleedkamer. Volgens mij is het na vijf minuten van 1-1 naar 3-1 gegaan. Dat is gewoon zonde. Als je prima meedoet en dan zo de tweede helft start.”

Kellerman zorgde voor de 2-1 met een schot dat via de onderkant van de lat uit het doel stuitte. De scheidsrechter was resoluut en kende de treffer toe. Ook Van Hattum twijfelde niet aan de geldigheid van het doelpunt: “De bal was gewoon achter de lijn.”

Doelpunten Kampong

Daarna tilde nieuwkomer Silas Lageman de stand naar 3-1, nadat doelman Hidde Brink, vorig jaar nog actief voor Kampong, een rebound weggaf. Vlak voor het eindsignaal tekende Pepijn Luijkx bij de tweede paal voor de vierde Utrechtse treffer.

“Het is gewoon echt jammer. We moeten het niet zo makkelijk weggeven”, baalt Van Hattum, die zijn ploeg na rust ook minder gevaarlijk zag worden. “We hebben wel twee, drie kansjes gehad. Je komt sterk tot de 23 en daar moeten we gewoon harder zijn. Sneller beslissingen nemen of gewoon wat meer overtuiging in het aanvallende spel, dan dwing je ook veel meer af.”

Aanknopingspunten

Maar, zo stelt Van Hattum: “Het is goed om te zien dat er hele goede dingen in zitten in die eerste wedstrijd. Daar kan je je aan vasthouden, maar we moeten vooral ook kijken naar die mindere dingen. We moeten aanknopen aan die eerste helft en door naar volgende week. En dan kunnen we na een paar wedstrijden zien waar we staan.”

Lees de round-up van de eerste speeldag in de Hoofdklasse Heren

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.