Jasper Tukkers: ‘Ik kan bij Den Bosch lekker mijn ding doen’

1024x768-Jasper-Tukkers-Den-Bosch

De trainingsgroep van het Nederlands zaalteam bestaat grotendeels uit jonge spelers. Jasper Tukkers van Den Bosch is één van die jonge talenten die hoopt op een plekje in het keurkorps van bondscoach Michiel van der Struijk voor het Europees kampioenschap voor B-landen in het Turkse Alanya.

“Het is superleuk natuurlijk. Het is toch een eer om voor je land te hockeyen”, zegt Tukkers die de afgelopen periode drie keer in de week van zijn woonplaats Breda naar Almere reed voor trainingen met Oranje. “Het is wel een stukje rijden, maar het is supermooi en je leert natuurlijk veel.”

Overgang

De KNHB zet de nationale zaalselectie in om de overgang op het veld voor spelers en speelsters van Jong Oranje naar het grote Oranje makkelijker te laten verlopen. “Vooraf wordt er wel gezegd dat als je in Jong Oranje zit je een kans wordt gegund om mee te doen. Ik had niet verwacht dat ik er zo lang bij zou zitten.”

Stiekem droomt Tukkers van het EK, maar de jongeling beseft dat van de trainingsgroep nog een aantal spelers zal afvallen. “Het zal erom hangen. Het is een goede groep met veel spelers van Amsterdam. Zij zijn op elkaar ingespeeld en maken wel een grote kans op de uiteindelijke selectie”

Nieuw bij Den Bosch

Tukkers maakte afgelopen zomer de overstap van Push naar Den Bosch. Hij voelt zich prima op zijn gemak bij de Bossche formatie. “Het is een superleuke club en de jongens hebben mij goed opgevangen. Bovendien geeft de coach (Eric Verboom, red.) jonge spelers speelminuten.”

“Het is een team waar ik gewoon lekker mijn ding kan doen”, gaat Tukkers verder. “Je wordt echt begeleid, zoals door Gijs Campbell. Hij staat ook op het middenveld en daar leer ik superveel van.”

Zaalcompetitie

In de Hoofdklasse Zaal staat Den Bosch in poule B op een tweede plaats. Op de tweede speeldag in Utrecht waren de Bosschenaren met 4-2 te sterk voor vice-kampioen Rotterdam, maar moesten later op de dag een 9-2 nederlaag slikken tegen hdm, dat de koppositie overnam van Den Bosch.

“We gaan zeker voor de play-offs”, zegt Tukkers over de doelstelling in de zaal. “Dit seizoen wisselen we wel veel van samenstelling, maar we gaan hier niet zomaar een beetje ballen. We willen deze winter toch meenemen naar het veld.”

Op het veld

Den Bosch sloot het eerste deel van het veldseizoen af op een zevende plaats op zes punten van een play-offplek. “Het is een jong team. In de zomer zijn veel spelers weggegaan en in het begin was het wel even zoeken. Maar ik denk dat we heel sterk zijn teruggekomen en we doen nu goed mee.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.