Jeroen Bijl nieuwe technisch directeur KNHB

Jeroen Bijl gaat per 1 mei aan de slag als technisch directeur van de KNHB. De chef de mission van de olympische ploeg van Pyeongchang volgt Arno den Hartog op, die zijn aandacht binnen de hockeybond gaat richten op de nieuwe functie van manager Verenigingsdienstverlenging.

Bijl liet reeds in juli 2017 weten na twaalf jaar afscheid te nemen van sportkoepel NOC*NSF. “Nadat ik vorig jaar al bekend had gemaakt te stoppen bij NOC*NSF zijn er diverse zaken op mij afgekomen. Uiteindelijk ben ik met de KNHB verder gaan praten. Ik kende de hockeybond als een volwassen professionele organisatie en die indruk werd in diverse gesprekken bevestigd”, zegt de voormalig volleybalinternational.

Luisteren en kijken

“Ik zal de eerste maanden vooral gebruiken om te luisteren en te kijken”, gaat Bijl verder. “Ik heb inmiddels met meerdere mensen binnen de KNHB gesproken. Met name ook de eerste gesprekken met de bondscoaches Alyson Annan en Max Caldas hebben mij gesterkt om bij de KNHB aan de slag te gaan. Ik zie er naar uit om met coaches en spelers, maar zeker ook met de clubs en de bestuurders samen een belangrijke bijdrage te leveren aan het Nederlandse tophockey.”

Directeur Erik Gerritsen van de KNHB zegt over de aanstelling van Bijl: “Jeroen Bijl heeft de afgelopen jaren bij NOC*NSF als manager Topsport veel bereikt en betekend voor de Nederlandse topsport. Daarnaast heeft Jeroen als oud-volleybalinternational, coach bij topvolleybalvereniging Dynamo in Apeldoorn en voormalig directeur bij voetbalclub FC Zwolle zijn sporen in de topsport meer dan verdiend.”

Frisse blik

“Wij vinden het prettig dat Jeroen niet uit onze sport komt maar juist binnen andere sporten veel ervaring heeft opgedaan. Hij kijkt met een frisse blik naar hockey. Daar kunnen wij veel van leren om zo onze topsportorganisatie en prestaties nog verder te verbeteren Maar ook zijn ervaring met andere bonden, sporters en topsportbeleid is enorm groot”, zegt Gerritsen.

“Tegelijkertijd weet Jeroen door zijn eigen sportcarrière wat er bij topsport en het bedrijven ervan komt kijken. Wij zijn er dan ook trots op dat Jeroen binnen de hockeysport aan de slag gaat als technisch directeur en kijken uit naar een prettige samenwerking.”

Nieuwe functie

De vacature van technisch directeur bij de KNHB ontstond toen Den Hartog vorig jaar aangaf zich te willen richten op een nieuwe functie binnen de bond. “Onder verantwoordelijkheid van Arno hebben onze nationale teams zowel bij de senioren als junioren de afgelopen jaren vele successen behaald. Er staat bovendien een duidelijke tophockeylijn waaraan Arno een zeer grote bijdrage heeft geleverd”, zegt Gerritsen.

“Toen de KNHB besloot de interne organisatiestructuur aan te passen om deze nog beter te laten aansluiten op onze Visie 2020, gaf Arno aan geïnteresseerd te zijn in Verenigingsdienstverlening. Dat was voor ons geen verrassing omdat Arno zich binnen de KNHB al eerder heeft gericht op de ondersteuning van onze verenigingen.”

Vertrouwen

Gerritsen vervolgt: “In de nieuwe situatie, met Arno als verantwoordelijke voor Verenigingsdienstverlening en Jeroen voor Tophockey, hebben wij op deze posities twee sterke en ervaren krachten staan. Wij kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst.”

Comments (3)

 1. Gefeliciteerd hockeyend Nederland met Jeroen Bijl.
  Eindelijk afscheid genomen van Arno.
  Maar wat nog beter is ,is dat er nu iemand aan de top staat die er blanco inkomt geen hockey (KNHB} verleden heeft.
  Top top top

 2. Getuigd van zelfinzicht dat Arno den Hartog zelf het veld wilde ruimen. het werd inderdaad tijd. Wel fijn voor hem dat hij na 30 jaar waarschijnlijk nog tot zijn pensioen door kan bij de KNHB.

  Onbegrijpelijke blunders gemaakt. Jojo beleid met bondscoaches met Marijne en Caldas als grootste slachtoffers (en maar 1 zilveren medaille op de Spelen in Rio als gevolg). Het boek van Paumen heeft ook daar inzicht in gegeven. Marijne moest van hem de Big 5 aanpakken?

  Begrijp alleen niet dat als je iemand als Marc Lammers in Nederland hebt rondlopen, dat je hem niet neemt. Voordat Jeroen Bijl doorheeft hoe je de jeugdopleiding moet vormgeven ben je weer even verder.

 3. Heb het boek niet gelezen. Moest Marijne van Den Hartog de Big 5 aanpakken?!?!

  Marc Lammers heeft natuurlijk de ervaring, maar had nog liever Minke Booij op de positie van Arno Den Hartog gezien.

Reageer

Contact Us