Jip Janssen na het gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland: 'Het kwartje viel gewoon even niet' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jip Janssen na het gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland: ‘Het kwartje viel gewoon even niet’

 

Gisteravond speelde de Nederlandse mannen een moeizame wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De ploeg van Max Caldas kwam in de reguliere tijd niet tot scoren en kon pas in de shoot-outs de overwinning naar zich toe trekken. Door het gelijkspel moet Nederland komende weken nog alle zeilen bijzetten om een plek bij de laatste vier te veroveren.

De Heren hebben al een lang seizoen achter de rug. Nadat het landskampioenschap afgelopen week werd afgesloten met de play-offs, hebben de heren nog een drukke maand in juni waarin veel wedstrijden voor de FIH Pro League afgewerkt moeten worden. ‘Het klopt dat het een lang seizoen is. Ik weet alleen zeker dat dit niet de oorzaak was van het gelijkspel vandaag tegen Nieuw-Zeeland’, vertelt Janssen.

Oranje-speler Janssen vond dat bij Nederland het kwartje net niet de goede kant op viel. ‘We speelden een stuk beter dan afgelopen weekend tegen Groot-Brittannië. Dit keer vond ik dat wij onszelf niet beloonden. Door veel individuele fouten beloonden we ons spel niet en kwamen we niet tot scoren’, legt Janssen uit.

Het Nederlands elftal staat onder druk. Na negen gespeelde wedstrijden staat het team van Max Caldas op een vierde plaats. Met nog vijf wedstrijden die gaan komen moet de ploeg alle zeilen bijzetten om de Final Four te gaan halen. ‘Komende week gaan we deze wedstrijd natuurlijk evalueren. Ik denk dat het gelijkspel vandaag incidenteel is. Maar mocht er toch iets structureels aan de hand zijn, dan moeten we ingrijpen. Komend weekend tegen België moeten we er weer staan’, aldus Janssen.

Door: Hans Hofstra

Reageer