Jip Janssen: ,,Nog meer scoren, als de laatste pass aankomt” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Jip Janssen op het WK Hockey 2023.

Jip Janssen: ,,Nog meer scoren, als de laatste pass aankomt”

Strafcorner specialist Jip Janssen won gisteren met Oranje de tweede wedstrijd van het WK. Scoren deed de topschutter van Oranje niet uit een strafcorner, toch maakt Janssen zich hier geen zorgen over: ,,Geen zorgen, ik heb dit toernooi nog weinig mogen aanleggen”.

Even duurde het voordat we de strafcornerspecialist aan de telefoon kregen. Jip Janssen was gekozen om een dopingtest te moeten doen. Een proces wat vrij lang duurt. Janssen kon niet meteen naar het hotel, maar moest diverse formulieren invullen en testen ondergaan. 

De specialist, die dit toernooi één keer scoorde uit een strafbal, was opgelucht terug te zijn en kon net zoals Pirmin Blaak bevestigen dat de overwinning tegen Nieuw-Zeeland goed voelde: ,,We kwamen vroeg op voorsprong. Deze voorsprong konden we uitbouwen. Uiteindelijk hebben we het zakelijk uitgespeeld. Niet dat dit ons doel was, want extra goals willen we altijd maken. In de tweede helft misten we de ‘laatste pass’, waardoor het moeilijk was om nog meer te scoren”.

Nog geen corner doelpunt

Jip Janssen die al jaren een vaste waarde is voor Oranje, heeft een extra wapen. De specialist heeft een vernietigende strafcorner. Bij een doelpunt viert de verdediger deze uitgebreid met zijn teamgenoten. Dit toernooi moet de specialist nog even wachten op zijn eerste gescoorde doelpunt vanuit de corner. ,,Er zijn verder geen zorgen over de corner. Ik heb nog niet vaak mogen aanleggen. De ballen die ik heb gepusht zijn er goed uitgelopen of gestopt door de keeper”, aldus Janssen. 

Op weg naar Chili

Het ‘tussendoortje’ Chili wordt door Janssen niet gezien als een noodzakelijk iets. De specialist kijkt uit naar de ontmoeting met de Chilenen: ,,We willen elke wedstrijd winnen. Komende dagen gaan we de tegenstander analyseren. Dat we in de poule alleen maar ‘zwakkere’ tegenstanders hebben gekend, zie ik niet per se als een voor of nadeel. We zijn dan nog niet echt getest, elke ontmoeting zullen we ons weer moeten focussen. Dat is ook wel iets wat lukt. In het toernooi reizen we van hotel naar het veld en terug. Elke dag trainen we of spelen we een wedstrijd. We zijn goed voorbereid en kijken uit naar de volgende wedstrijd”.

Foto: WorldSportPics

Reageer