Jong Oranjeheren op het nippertje naar halve finale

De heren van Sjoerd Marijne maakten het vanmiddag heel spannend in Waterloo. De ploeg moest deze derde poulewedstrijd met twee doelpunten verschil winnen om zeker te zijn van een plek bij de laatste vier. In de slotminuut werd Oostenrijk met 3-1 verslagen.

Jong Oranje heren EK RU
Grote vreugde bij de jongens na de bevrijdende 3-1 van Brinkman. Credit: Roel Ubels

Jong Oranje begon sterk aan de laatste groepswedstrijd, al na twaalf minuten spelen weet Pelle Vos vanuit de rebound van een corner van Johannes Luijkx de 1-0 binnen te tikken. Hoewel Nederland ook daarna meer balbezit heeft dan Oostenrijk worden er weinig kansen gecreeërd en gaan de teams met een 1-0 stand rusten.

Om zeker te zijn van een plek bij de laatste vier en niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd in de poule, die tussen Duitsland en Spanje, moest Nederland vandaag winnen met twee doelpunten verschil en dus gaat Oranje in de tweede helft hard op zoek naar dat tweede doelpunt. Oostenrijk speelt zich echter meer en meer in de wedstrijd en komt tien minuten voor tijd zelfs op 1-1 via een rake strafcorner van Mathias Podpera. Tot overmaat van ramp krijgt Vos vier minuten later geel en moet Nederland met 10 man de wedstrijd naar zich toe proberen te trekken. Dit lukt in de 66e minuut als Thierry Brinkman met een zacht tikje de bal achter de Oostenrijkse keeper tikt. Het slotakkoord is uiteindelijk ook voor Brinkman die in de slotminuut na een één-op-één met de keeper de bal hard de bevrijdende 3-1 in de linkerhoek schiet.

Met deze 3-1 overwinning wordt Jong Oranje tweede en speelt daardoor vrijdag om 17:30 uur de halve finale tegen Engeland. Duitsland speelde uiteindelijk gelijk tegen Spanje en is daarmee de andere halve finalist uit poule B.

Comments (5)

  1. Klasse Sjoerd! Weer een overtuigende overwinning op een zeer lastige tegenstander! Komt helemaal goed met de Dames straks!

  2. Kijken of Brinkman senior ook nu genadeloos is in zijn kritiek.

  3. Dat durft Brinkman niet, omdat anders zijn zoontje niet wordt opgesteld..

  4. volgens mij was het niet warmerdam, maar ook brinkman die de 2-1 binnen tikte, zie hockey.nl en volgens aanwezigen!

    • Redactie Hoofdklassehockey.nl

      @hops: Klopt, dat hadden we verkeerd gezien. Het is aangepast.

Reageer