Jorrit Croon tot winterstop uitgeschakeld - Hoofdklasse Hockey Nederland
Jorrit Croon verslaat Dirk Kuijt in een potje FIFA 2020

Jorrit Croon tot winterstop uitgeschakeld

 

De hele hockeywereld schrok zich afgelopen zondag rot toen Jorrit Croon zich verstapte bij de eerste doelkans van HC Bloemendaal in de competitiewedstrijd in de Hoofdklasse tegen Amsterdam. Croon was net vier weken terug van een vervelende schouder blessure, eerder opgelopen aan het begin van de zomer in de FIH Pro League met het Nederlands elftal.

De blessure van afgelopen zondag oogde meteen ernstig. Dat is het ook, Jorrit Croon zal in ieder geval tot de winterstop niet meer in actie komen. Echter de beschadiging aan de voorste kruisband in zijn knie is relatief overzichtelijk. Bij een grotere beschadiging had het blessureleed flink groter kunnen zijn. Jorrit hoeft niet geopereerd te worden en kan in de winterstop meteen hard gaan werken aan zijn herstel.

Jorrit: ‘Het was natuurlijk mega schrikken en zo vervelend. Het deed zondag ook heel veel pijn, maar dat is nu wel over. Ik baal als een stekker, want ik was net weer zo lekker aan het hockeyen. Ik ga er voor om snel en sterk terug te komen. Daar ga ik de komende maanden dus knetterhard aan werken. Zodat ik hopelijk na de winterstop weer helemaal de oude ben.’

De artsen en fysio’s van zowel HC Bloemendaal als het Nederlands elftal hebben de afgelopen dagen nauw contact gehad en stemmen analyse en herstelplan in detail af.

Bron: Website Bloemendaal

Reageer