Jorrit Croon verhuist van HGC naar Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Jorrit Croon verhuist van HGC naar Bloemendaal

Jorrit Croon speelt met ingang van komend seizoen bij Bloemendaal. De aanvaller wil een volgende stap maken in zijn ontwikkeling en denkt die op Bloemendaal het beste te kunnen maken.

Afscheid nemen van HGC vond Jorrit Croon moeilijk, maar de keuze voor Bloemendaal was snel gemaakt. “Ik heb mooie jaren bij HGC gehad, maar als topsporter wil je jezelf telkens verbeteren. Dan is de vraag: waar kan ik dat het beste doen? De manier van spelen van Bloemendaal, het team en de begeleidingsstaf zijn geweldig. Hier kan ik mij verbeteren.”

Speciaal gevoel

“Ik heb altijd een speciaal gevoel voor Bloemendaal gehad. Toen ik net een paar jaar hockeyde won Bloemendaal vijf landstitels achter elkaar. Dat was heel bijzonder. Ik hoop op ‘t Kopje heel mooie jaren met veel successen mee te maken”, zegt Croon die een completere speler wil worden.

“Michel van den Heuvel vraagt het uiterste van zijn mensen. Ik weet dat ik in verdedigend opzicht nog veel kan leren. Ik hoop meer finales te spelen én te winnen.”

Geweldig

Bestuurslid Tophockey Pepijn Post zegt over de transfer: “Jorrit is een geweldige hockeyer. Technisch heel bijzonder. Het is geweldig dat zulke talenten graag bij Bloemendaal willen spelen.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (17)

 1. Topcoach!

  Kom er maar in Floppieenteun, iedereen is vast benieuwd naar je objectieve mening. Hierbij alvast een voorzetje, als Michel met deze selectie geen kampioen wordt, kopen we er gewoon nog een paar…

 2. Floppieenteun

  Prachtige aanwinst voor Bloemendaal. Het beste Nederlandse talent dat Bloemendaal kon halen. Opnieuw een topprestatie van de commissie tophockey van Bloemendaal. Bloemendaal heeft nu 6 betrekkelijk jonge Nederlandse internationals: Visser, Schuurman, T. Brinkman, Bovendeert, Wortelboer en Croon. J. Brinkman kan zich verder, naar mijn idee vrij snel, tot 7e Nederlandse international van Bloemendaal ontwikkelen. Denk ook dat Bloemendaal nog minimaal een grote naam moet halen. Het liefst een aanvaller/middenvelder. Een snelle, technische, fysiek sterke en constante speler. En het moet top zijn. Mijn voorkeur zou uitgaan naar Gougnard, al zijn er wat dat betreft meer mogelijkheden. Twijfel zelf een beetje over de Groot. Meer nog dan over Swaen. Swaen is hockeyend gezien (vooral opbouwend) nagenoeg foutloos (behalve z’n corner die op belangrijke momenten te kort schiet). Voor de plek van Swaen(linksachter) heb je verder het grote talent J. Brinkman. Ook international Schuurman kan op die plek spelen. Zou eventueel gaan voor een echte verdediger i.p.v. de Groot. Met een echte verdediger (type Kavanagh, de Wijn) heb je met Wortelboer en Stockbroekx nog meer mogelijkheden (beide kunnen bv. doorschuiven naar het middenveld). Ben nieuwsgierig naar wat de Geus gaat doen? Kan me voorstellen dat het voor de Geus heel verleidelijk is om zich aan te sluiten bij de bovengenoemde kern Nederlandse spelers. En verder wetende dat ook Stockbroekx, Fuchs en van Doren de komende jaren bij de selectie zitten. Bovendien is de kans groot dat (volgend jaar) ook Pieters naar Bloemendaal komt. Hij heeft, verleden jaar en op eigen initiatief, al met de club gesproken. En toen eigenlijk z’n voorkeur voor Bloemendaal uitgesproken.

 3. Hoofdklasser

  Als je hockey.nl app leest reacties van croon weet je wie floppieenteun is

 4. Floppieenteun

  @Hoofdklasser, je had het natuurlijk ook gewoon even kunnen vragen. :-).

 5. De goede vraag

  …en zo bleek achter de fictieve naam Floppieenteun plotseling ene Pieter Lettinga schuil te gaan. In je enthousiasme het verkeerde account gebruikt?

  Toch?

 6. Floppieenteun

  @degoedevraag, nee hoor, wel bewust gedaan. Ben hier nu eenmaal bekend als Floppieenteun. Niet leuk om dan ineens met een andere (eigen) naam te komen. Post sinds kort ook op Hockey.nl, zit eigenlijk niets achter.

 7. FloppieenTeun,

  Man man man. Visser is opeens ook international, Pieters heeft op eigen initiatief contact gezocht en iedereen wil graag bij Bloemendaal hockeyen, het lijken de sprookjes van Grimm wel. Feit is dat in principe niemand graag in die dooie uithoek van Nederland wil hockeyen. Een teleurstellend seizoen met op het einde nog een mooie troostprijs (ja zo ziet elke hockeyer de EHL, 10x minder belangrijk dan een kampioenschap) is alles wat de huidige 2 jaar heeft opgeleverd. Nog meer internationals erbij, 50k afkoop naar HGC om de droom maar te verwezenlijken. Ik vraag me af hoe gezond het is allemaal. Een verdienmodel is er nog niet he, dit is alleen mogelijk omdat er een paar hele grote ego’s in Bloemendaal wonen.

 8. Hahaha. Mooie samenvatting. Bdaal is idd een uithoek. En er zijn grote ego’s in dit dorp.
  Let op. De economie begint weer te draaien. Bdaal heeft t volgehouden. HGC en KZ beginnen weer warm te draaien. Laren haakt binnen een paar jaar ook weer aan. Allemaal de ‘verdienste’ van hele grote ego’s.

 9. FFFFFFFFFFF9

  @Henk: Maurits Visser zit in Oranje B en ik zie hem zeker over een paar jaar doorschuiven. Pieters heeft inderdaad uitgebreid contact gehad met Bloemendaal op eigen initiatief en de spelers die er spelen zijn super enthousiast over Bloemendaal.

  Max Caldas: ‘Wij vinden in het algemeen dat er weinig Nederlandse keepers op niveau zitten. De kloof tussen Pirmin Blaak, Sam van der Ven en de rest is groot. Maurits Visser komt eraan.’

 10. @Floppieenteun of Pieter

  Beste Pieter,

  Dank je wel voor je onafhankelijke analyse en nieuwe koopadviezen voor Bloemendaal.

  Mijn voorstel:
  – van Oranje Rood worden vdWeerden (corner!), Stanzl en Blaak gehaald;
  – Hertzberger en Van Dam (ook al zo’n talent dat graag naar Bloemendaal wil) worden weggekaapt bij Rotterdam;
  – De Wijn, Kemperman, Harte en Kellerman worden van Kampong overgenomen;
  – Verga, Bakker en Pruyser van Amsterdam;
  – Pieter en De Geus melden zichzelf bij Bloemendaal.

  Probleem opgelost. Misschien nog Cox weghalen bij Kampong en Roger van Gent van OR?

 11. Jammer dat al bijna vast lijkt te staan dat Kampong, B’daal, A’dam en OR play offs gaan spelen, Rotterdam, HGC, DB en Pinoké middenmoot zijn en Almere, SCHC, KZ en Tilburg onderin spelen.
  Hoop dat ik ongelijk heb!
  En als er dan toch één club uit de top vier moet vallen, dan hoop ik (met de rest van Nederland) dat het de mannen van MvdH zijn 😉

 12. FFFFFFFFFFF19

  @AAD Zoveel haat en jaloezie jegens Bloemendaal.. laten we gewoon hopen dat de beste club die het mooiste hockey laat zien kampioen wordt!

 13. @FFFFFFFFFFF19 Haat? Welnee joh… Beetje leedvermaak. Hoort er soms ook bij 😉 ..

 14. De goede vraag

  Oke, het is dringend tijd voor een volgende goede vraag, dit keer niet aan Floppieenteun, maar aan de redactie: Waarom is mijn vorige post verwijderd? Waar heb ik met mijn post de regels overschreden?

 15. Floppieenteun

  Floppieenteungate?

 16. De goede vraag

  Ik zie dat de vraag er weer tussen staat. 🙂

 17. Maarseveen

  Floppieenteun of Pieter, het zal me verder jeuken wie hij is. Feit is, het is een harde kern Bloemendaal fan. Prima natuurlijk. Laat hem lekker. Zijn koopvisie vind ik wat te veel van het goede, maar op een forum kan iedereen lekker zijn eigen mening geven. Prima dus.

  De top 4 bij de mannen wisselt nog wel eens en dat is in het belang van de sport in zijn geheel. Ben benieuwd of het Kampong komend seizoen weer lukt of dat we Amsterdam eindelijk weer eens krijgen. Als Bloemendaal speelt zoals ze tijdens de EHL deden zie ik ook nog een kans voor ze. Heerlijke competitie.

  En Pieters, laat die gast lekker. Goede hockeyer en ik zie een leuke toekomst. Leuk als hij bij Almere blijft maar elders zal hij ook de sterren van de hemel spelen. Prima dus.

Reageer