Josine Koning: ‘Rouleren vind ik persoonlijk best wel fijn’

De Oranjedames hebben de halve finales bereikt. Niet één bal heeft keepster Josine Koning aangeraakt tijdens de twee poulewedstrijden. “Het is niet moeilijk om gefocust te blijven bij dit soort wedstrijden”, aldus Koning. Dat de keepsters van Oranje elkaar om het kwart afwisselen heeft op deze manier ook zijn voordelen.

“Je hebt altijd wel dingen in het veld te doen”, vertelt de keepster. “Je bent gewoon bezig met de wedstrijd. Doordat we kwart om kwart keepen heb je even vijftien minuten de tijd om je focus los te laten. Na het kwartier kan je jezelf snel herpakken.”

Roulatie

Er is nogal wat ‘commotie’ over het rouleren van de keepsters, maar Koning kijkt hier op een positieve manier tegen aan. “Ik vind het persoonlijk best wel fijn”, vertelt de keepster van Den Bosch.

“Je houdt zo allebei wedstrijdritme. Terwijl je lichamelijk warm blijft, sta je nog steeds op scherp. Het is eigenlijk een kwartier ontspanning, terwijl je wel bezig bent met de wedstrijd.”

Engeland mogelijke tegenstander

De Oranjedames spelen dinsdag hun laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië en op donderdag volgt de strijd in de halve finales. Daarin treft de ploeg mogelijk Europees en olympisch kampioen Engeland.

Voor Koning is dit haar allereerste EK met Oranje. Ze geniet er enorm van. “Het is zo gaaf om het hele land achter je te hebben staan”, vertelt Koning. De keepster speelde de afgelopen jaren veel belangrijke wedstrijden. Maar volgens Koning vallen die wedstrijden niet met duels op het EK te vergelijken.

Onbeschrijflijk

“Je hebt wel verwachtingen van een toernooi in eigen land. Je weet dat het druk bezocht wordt. Maar er zijn mensen die al twee jaar bezig zijn om dit toernooi te organiseren en dat vergeet je soms gewoon. Het evenement is zo groot. Het is onbeschrijfelijk dat je in een vol stadion staat met mensen die daar allemaal voor jou komen.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www. HockeyBaas.nl.

Reageer

Contact Us