Joyce Sombroek stopt als international | Hoofdklasse Hockey Nederland

Joyce Sombroek stopt als international

Slijtage aan de heup heeft Joyce Sombroek doen besluiten een punt te zetten achter haar interlandcarrière. Door de kwetsuur kan de keepster zich niet meer voor honderd procent inzetten voor Oranje.

De 26-jarige Sombroek heeft een pauze van twee maanden achter de rug, waarin ze ging reizen en co-schappen lopen in Australië. Echter de klachten aan haar heup werden niet minder, waarna ze besloot te stoppen bij het Nederlands team. Bovendien wil Sombroek meer tijd besteden aan haar studie geneeskunde. Ze blijft wel onder de lat staan bij Laren.

Enorme erelijst bij Oranje

Sombroek debuteerde in 2010 in Oranje en won vervolgens alle grote toernooien: Champions Trophy, Hockey World League, EK, WK en de Olympische Spelen. Daarnaast werd ze tweemaal uitgeroepen tot beste keepster van de wereld.

Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is Sombroek al de negende international die besluit te stoppen bij Oranje. Naomi van As, Frederique Derkx, Ellen Hoog, Maartje Paumen, Jacky Schoenaker, Michelle van der Pols, Willemijn Bos en Larissa Meijer zetten al eerder een punt achter hun interlandloopbaan.

Comments (4)

 1. Opmerkelijk dat er al 9 internationals zijn gestopt, waaronder 4 bepalende speelsters .

  Heeft dit echt niet met het beleid vd KNHB / Annan te maken ?

  Na de vette jaren zijn nu de magere jaren aangebroken

 2. Zijn de magere jaren niet vorig jaar al aangebroken? De “grote 5” op Naomi na waren echt niet meer in topvorm. Anyway, het was juist tijd voor een frisse groep met een andere mentaliteit (jammer dat Hulsen weg is gevallen voor nu). Talent genoeg en ook nog een aantal ervaren krachten.

  Enne al deze dames waren al op “leeftijd” en echt niet meer in topvorm. Ze willen vast ook eens huisje boompje beestje. Ik vind het allemaal overdreven ook op hockey.nl hoe het nu verder moet. Geef ze de tijd om iets neer te zetten zoals na Atlanta 2004.

 3. @Joyce; bedankt voor alles! Je zal gemist worden! Dapper besluit, maar wel het juiste.

 4. Athene 2004 bedoel je zeker ?
  Atlanta was in 1996

Reageer