Kaartverkoop EK Hockey 2021 van start - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kaartverkoop EK Hockey 2021 van start

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) is gestart met de kaartverkoop voor de EuroHockey Championships 2021, supported by Rabobank. De EK Hockey voor zowel dames- als herenteams vindt van 4 tot en met 13 juni plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam. 

In goed overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de beide gemeenten Amstelveen en Amsterdam heeft de KNHB een plan opgesteld waarmee het mogelijk is ongeveer 2700 toeschouwers per wedstrijddag toe te laten. Deze toeschouwers worden per huishouden geplaceerd. Ook wordt op de gehele venue rekening gehouden met de verplichte anderhalve meter afstand. Daarbovenop gaat de KNHB er op dit moment van uit dat alle toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve sneltest tot het evenement kunnen worden toegelaten. 

Sfeer met toeschouwers

Tijdens de EK Hockey van 2017 waren dagelijks nog ruim 9500 toeschouwers present, dit keer kunnen veel minder mensen aanwezig zijn. Bij de KNHB overheerst echter vooral enthousiasme over het feit dat de kaartverkoop gestart is en hockeyfans in het stadion kunnen genieten van de wedstrijden. 


Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB: ‘De afgelopen maanden hebben we met de landelijke en lokale overheid diverse scenario’s besproken. De gezamenlijke instanties hebben ons nu toestemming gegeven om de kaartverkoop te starten. We gaan er op dit moment van uit elke dag een beperkt aantal toeschouwers toe te kunnen laten, wie weet is er eind mei nog wel wat meer mogelijk. Maar ook met een beperkter aantal toeschouwers zal de sfeer in het stadion geweldig zijn.’ Gerritsen heeft ook afspraken gemaakt indien de ontwikkelingen rond het coronavirus toch roet in het eten gooien en publiek alsnog niet wordt toegestaan. ‘Daar gaan we nu niet van uit maar gaat dat negatieve scenario op, dan garanderen wij dat de kaartkopers hun geld terug krijgen. Zo hebben we dat ook afgesproken met de landelijke en lokale overheid.’

Ook de Europese Hockey Federatie (EHF) is enthousiast over de start van de kaartverkoop.

Angus Kirkland, algemeen directeur EHF: ‘Wij zijn verheugd dat de kaartverkoop is gestart. De EK is het topevenement op onze kalender. Het zullen Europese Kampioenschappen worden als nooit te voren maar we zijn ervan overtuigd dat we het toernooi op een veilige en prettige manier kunnen spelen. Met toeschouwers op de tribune zoals het hoort te zijn bij een evenement als de EuroHockey Championships!’  

Kaarten zijn te koop via de officiële website van het toernooi.

Aanpassingen in wedstrijdschema

Vanwege live uitzendingen door verschillende broadcasters in de diverse deelnemende landen, heeft de EHF enkele wijzigingen aangebracht in het wedstrijdschema. Het volledige en actuele wedstrijdschema is gepubliceerd. Zie hier het speelschema en standen bij het EK Hockey Heren en van het EK Hockey Dames 2021.

Reageer