Kai de Jager nieuwe coach dames Kampong | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kai de Jager nieuwe coach dames Kampong

Met ingang van het nieuwe hockeyseizoen is Kai de Jager de hoofdcoach van Kampong Dames 1. De Jager, nu nog actief als assistent coach van Rotterdam Heren 1, is daarmee de opvolger van Jeroen Schoenmakers, die aan het einde van dit seizoen zijn taak als interim coach neerlegt.

We zijn blij dat we een goede opvolger hebben kunnen vinden voor Jeroen”, zegt Roderick Weusthof, bestuurslid Tophockey van Kampong. “Met Kai halen we een vakman met veel kennis en ervaring in huis die er samen met Eline Vermeulen (assistent coach) voor kan zorgen dat we samen met hoofdsponsor van de dames, Zuiver Vastgoed, de uitgesproken ambitie waarmaken om aansluiting te vinden bij de top van Nederland. Daarbij is het fijn dat Kai de club en de cultuur van Kampong goed kent doordat hij enige jaren geleden assistent coach was bij de heren van Kampong.”

Kai is zelf erg verheugd met zijn aanstelling. “Kampong is een mooie club met aansprekende ambities. Ik heb er in het verleden met veel plezier gewerkt en kijk er naar uit om met een talentvolle selectie verder stappen te zetten richting een structurele plek in de bovenste regionen van de Tulp Hoofdklasse Dames”.

De Jager, oud‐speler van Tilburg, is momenteel aan zijn 5e seizoen bezig als assistent coach van Rotterdam Heren 1. Daarvoor werd hij als assistent coach 2 keer landskampioen met de heren van Kampong. In het verleden is Kai ook actief geweest als hoofdcoach van Oranje Rood Dames 1, had hij de heren van Tilburg onder zijn hoede, was hij assistent‐bondscoach van Ierland en was hij verantwoordelijk voor de Jong Oranje dames en (voormalig) Nederlands Meisjes B.Over Kampong Hockey Met meer dan 3400 leden is SV Kampong Hockey de grootste en één van Nederlands bekendste hockeyclubs. SV Kampong Hockey is opgericht in 1935. De Heren werden al acht keer landskampioen, de Dames drie keer. Naast tophockey, senioren‐, jeugd‐ en veteranenhockey kun je bij Kampong ook terecht voor bedrijfshockey, trimhockey, rolstoelhockey en ParaHockey. Hoofdsponsor van SV Kampong Hockey is Rabobank Utrecht en omstreken.

Foto: Maurice de Wert

Reageer