Kampong bereikt laatste vier van de EHL door ruime overwinning
Finn van Bijnen scoort de 2-0 voor Kampong.

Kampong bereikt laatste vier van de EHL door ruime overwinning

De heren van Kampong hebben een ruime overwinning geboekt door in het Wagener Stadion Uhlenhorst Mülheim te verslaan. De Duitse opponent werd maar liefst met 4-0 verslagen. Een tegenvaller voor de ploeg uit Utrecht, Bjorn Kellerman leek met een hamstring blessure uit te vallen.

Kampong moet om de titel op de EHL te behalen een extra speelronde afleggen. In de kwartfinale nam de ploeg uit Utrecht het op tegen Uhlenhorst Mülheim. De Duitse ploeg kent een aantal Duitse internationals. Niet alle teams bij de EHL spelen een kwartfinale, sommigen stromen pas door in de halve finale van het toernooi.

Duitsers starten sterk

Het eerste kwart had Kampong het lastig. De Duitse Hellwig Malte kreeg twee opgelegde kansen om keeper David Harte te verschalken. De goalie van Kampong stond niet te slapen en liet een goede indruk achter. Ook een derde kans van de Duitse ploeg, dit keer via een strafcorner, was niet trefzeker.

Kampong moest een tegenvaller verwerken in het eerste kwart. Aanvaller en oud-international Bjorn Kellerman leek zijn hamstring te verrekken en viel al vroeg uit. De aanvaller deed de rest van de wedstrijd niet meer mee.

Ruime voorsprong

Knap genoeg hield Kampong stand vroeg in het eerste kwart. Sterker nog, bij de tweede strafcorner van Jip Janssen was het weer raak. Hard verdween de bal op de plank. Efficient was Kampong in de beginfase van de wedstrijd. Ook de eerste echte veldkans verdween in de goal. Ditmaal was het Finn van Bijnen die met zijn backhand de lange hoek kon vinden.

Finn van Bijnen viert feest met zijn teamgenoten na de 2-0.
Finn van Bijnen viert feest met zijn teamgenoten na de 2-0. Foto: Roel Ubels

Met een 2-0 voorsprong ging Kampong de rust in. Een ruime voorsprong, echter alles was nog mogelijk. Vroeg in het derde kwart werd de voorsprong uitgebreid. Een voorzet vanaf de linkerkant kon knap worden binnen getipt door de duikende Mats Gruter.

Daarmee was het derde kwart nog niet afgelopen. De Duitsers bleven jagen op de aansluitingstreffer. Deze kwam niet, sterker nog, in één van de counters was het Kampong die weer kon scoren. Silas Lageman was de gevierde man. Bij de tweede paal kon hij de bal binnen tippen.

Bekende opponent

Doordat Kampong won, gaat het op de EHL spelen met de beste vier teams van Europa. De ploeg treft een oud bekende, namelijk Rot-Weiss Koln. Opvallend, want vrijwel elk jaar lijkt de organisatie van de EHL Kampong aan de Duitse opponent te koppelen. In 2019 kreeg Kampong-speler Sander de Wijn nog een boete en schorsing omdat hij op twitter het volgende liet weten over het weer koppelen van Kampong met de Duitse opponent: “This must be a joke 5th time in 6 years. Ridiculous!!! Matchfixing?”

Reageer