Kampong coach Bos: 'Knallen om zelfde succes te behalen als vorig jaar' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong coach Bos: ‘Knallen om zelfde succes te behalen als vorig jaar’

Titelverdediger Kampong heeft zich wederom geplaatst voor het NK zaal, dat op zondag 9 februari zal plaatsvinden in Rotterdam. In een interview met het AD/Utrechts Nieuwsblad zegt Kampong-coach Pieter Bos dezelfde ambities te hebben als vorig jaar en voor niets minder te willen strijden dan de eerste plek.

Kampong zal volgende week in de halve finale aantreden tegen de nummer twee uit de andere poule, Den Bosch. Streekgenoot Schaerweijde, dat zich verrassend genoeg op het aller laatste moment ook wist te plaatsen, zal het in de andere halve finalestrijd opnemen tegen Rotterdam. Bos complimenteert de Zeister ploeg en zijn coach met het behalen van het NK. “Schaerweijde coach Bas Bogaard heeft dit met zijn ploeg erg goed gedaan, te bedenken dat Schaerweijde na de eerste paar weken pas drie punten had. Oranje Zwart heeft een goede ploeg, maar zij wisten het niet te bolwerken in onze poule.” De nummer één van poule A was afgelopen zaterdag na de eerste overwinning op Nijmegen al zo goed als zeker van de play-offs. “Om niet van andere afhankelijk te zijn, moesten we nog één wedstrijd winnen en zijn we er tegen Nijmegen vol voor gegaan,” gaat Bos verder. “De rest had het lastig tegen elkaar. OZ liet het liggen tegen Almere en hierdoor is Schaerweijde nu door.”

Kampong speelt dit jaar met een ander team dan de succesvolle formatie van vorig jaar. Alleen Bruno van den Bosch en Sjoerd de Wert zijn over. Andere spelers zijn geblesseerd en er zijn heel wat nieuwe spelers bijgekomen. Het is dan ook nog de vraag hoe de selectie van volgende week er uit zal zien. “Dit hangt mede af van hoe het eerste op het veld traint,” zegt Bos. “Jongens als Sander de Wijn en Constantijn Jonker zouden erg graag mee doen, maar er zijn ook andere belangen. Ik vind het knap dat we de play-offs hebben gehaald met heel wat jongens die vorig jaar niet gespeeld hebben. Door de gewijzigde spelers en spelregels is alles nu ook anders. Maar we gaan zeker knallen om het zelfde succes te behalen als vorig jaar,” aldus de Kampongcoach.

Reageer