Kampong legt Italiaans international Chiara Tiddi vast - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong legt Italiaans international Chiara Tiddi vast

Kampong heeft zich voor komend seizoen verstrekt met Chiara Tiddi. De 29-jarige aanvoerster van de nationale ploeg van Italië komt over van het Belgische KHC Dragons. Daarvoor was de verdedigster actief voor Real Sociedad in Spanje.

“Spelen in de Hoofdklasse met Kampong zie ik als een enorme kans. Hier kan ik een betere hockeyer worden. Ik vind het mooi dat ik deel uit ga maken van de één van de belangrijkste hockeyfamilies van Europa en misschien wel van de wereld”, zegt Tiddi die al meer dan 200 interlands voor de Italiaanse ploeg speelde.

Ervaren en vastberaden

Coach Santi Freixa is vanzelfsprekend blij met de komst van de international. “Met Chiara halen we een zeer ervaren speelster naar Kampong. Ze is zeker en vastberaden in haar spel, dat kunnen we in de achterhoede goed gebruiken volgend seizoen.”

Ook bestuurslid tophockey Paul van den Putten gelooft in Tiddi. “Chiara behoort al jaren tot de verdedigende wereldtop. Naast haar grote hockeykwaliteiten brengt zij enorme internationale ervaring, tactisch inzicht en een prachtige topsport mentaliteit mee. Ongeveer de ideale combi voor het team.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (4)

  1. Ach mensen toe nou! Kampong wil toch echt de top in? Zuidhof een international met 3 goals en een Italiaanse verdediger? Sorry maar ik zie het even niet

  2. @Fred wat een pessimisme.. Zuidhof is een ontzettend goede speelster, die zich in een paar jaar vanuit Hurley D3 naar Oranje international heeft ontwikkeld.
    Tidi (ik betwijfel of je haar ooit hebt zien spelen, met deze denigrerende omschrijving) is een fantastische verdediger, en daarbij een leider in het veld.

    Ik denk dat ze bij Kampong zeker van deze speelsters gaan genieten!

  3. Nou nou niet zo overdrijven, Zuidhof is een goede speelster die vanwege haar vechtlust bij NL zit. Het is geen topper, maar wel een aanwinst voor Kampong.

    Zelfde over Tidi, goede verdedigster, aanwinst voor Kampong maar ook geen wereldtopper.

  4. Het is niet omdat je nog niet in de NL’se competitie gespeeld hebt dat je niet kan hockeyen… behoorlijk domme uitspraken als je een speelster/speler nooit aan het werk hebt gezien! Chiara is één van de betere buitenlandse speelsters in de B’se competitie. Een echt hockeybeest in de meest positieve zin v/h woord en een hele dynamische en aanwezige speelster op het veld en erg fijn naast het veld ook. Njoy Kampong Chiara!

Reageer