Karakteristieken speelronde 16 Hoofdklasse vrouwen

Round Up vrouwen speelronde 16

Oranje Zwart – Kampong 2-1

De Utrechtse ploeg kwam via Dirkie Chamberlain al in de tweede minuut en hield lang druk op het OZ doel. De eerste strafcorner van Oranje werd gelijk benut door aanvoerster Tina Bachmann. Ook na de gelijkmaker bleef de druk van Kampong aanhouden maar voor rust veranderde de score niet. Na rust hield Kampong het betere van het spel maar uiteindelijk ging de thuisclub er met de drie punten vandoor. De bevrijdende treffer was van Nouschka Sneijders.

Den Bosch – KZ 6-0

Den Bosch kwam laat op gang tegen hekkensluiter KZ. De landskampioen herstelde zich knap van het gelijkspel bij Oranje Zwart vorige week. Bij rust was de score nog draaglijk voor KZ en slechts 2-0. In de tweede helft ging Den Bosch los en schroefden Vera Vorstenbosch (twee keer),Lieke Hulsen en Margot van Geffen de stand op naar 6-0.

SCHC – MOP 6-1

Het duurde tot de 26e minuut voordat de score werd geopend door de thuisploeg. Caia van Maasakker scoorde de eerste van haar drie van de middag. Soledad Garcia verdubbelde een minuut later de score. Voor rust was het van Maasakker die de ruststand op 3-0 bracht.Na rust liep Stichtsche snel uit naar 5-0. Doelpuntenmakers Claire Verhage en Sarah Jaspers. Voor de bezoekers deed Sarah O`Connor wat terug. In de allerlaatste minuut maakte van Maasakker haar trio vol en bepaalde eindstand op 6-1.

HDM – Hurley 1-1

Een belangrijke thuiswedstrijd voor HDM om aansluiting te krijgen bij het op de tiende plaats verkerende Rotterdam. In een tegenvallende strijd nam HDM nog wel de leiding via routinier Maike Stöckel. Deze voorsprong werd vier minuten later al teniet gedaan door Hurley talent Stéphanie van der Raad. In een erbarmelijke tweede helft veranderde de score niet. De bezoekers keerden tevreden naar Amsterdam en lieten HDM met een kater achter.

Rotterdam – Laren 2-5

Kim Lammers en haar circus trokken deze zondag naar Rotterdam. Het publiek kreeg een wervelde show voorgeschoteld. Lammers was na drie minuten al trefzeker en scoorde nog tweemaal. Maatje Carlijn Welten was ook trefzeker evenals de elegant spelende Naomi van As. Rotterdam scoorde verrassend tweemaal.

Pinoké – Amsterdam 3-2ol

Een benauwde tweede heflt voor Amsterdam nadat de ploeg van coach Patrick Bakker voor rust makkelijk op 0-2 was gekomen. De Steekneuzen kwamen na rust goed terug met twee doelpunten van Zuid Afrikaans topschutter Pietie Coetzee. Het leek er op dat Amsterdam met een punt genoegen moest nemen totdat zeven minuten voor tijd een strafcorner van Fieke Holman in het doel belandde.

E

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

joopie

Pinoke-Amsterdam staat er niet bij?

Bas

Je hebt gelijk en het is aangepast.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.