Keepster Alexandra Heerbaart en Fabienne Roosen verhuizen naar SCHC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Keepster Alexandra Heerbaart en Fabienne Roosen verhuizen naar SCHC

 

Keepster Alexandra Heerbaart verruilt Kampong voor SCHC Dames 1. De neo-international vervangt in de selectie beoogd eerste keepster Roos Knijff die komende tijd door een zware blessure niet beschikbaar is. Daarnaast kiest ook Fabiënne Roosen ervoor haar loopbaan te vervolgen bij Stichtsche. Zij komt over van Laren.

Alexandra Heerbaart: “Natuurlijk leef ik erg mee met Roos, dit is verschrikkelijk. Om je plek op deze manier te verliezen is voor een topsporter natuurlijk het allerergste. Hopelijk gaat de revalidatie meevallen. Persoonlijk ben ik natuurlijk erg blij dat mij de kans geboden wordt om met dit topteam te mogen spelen en te gaan strijden om de landstitel. Uiteindelijk is dat wat ik wil als sporter, het hoogst mogelijke bereiken. Ik heb bij Kampong een mooie en leerzame tijd gehad waar ik de club heel dankbaar voor ben.”

Ook Fabienne Roosen ziet de overgang naar SCHC als een sportieve stap vooruit. “Ik wil me graag verder ontwikkelen en weer play-offs spelen; maar ook de speelstijl van Stichtsche spreekt mij zeer aan. Ik kijk ernaar uit om met deze meiden te spelen.” De selectie van dames 1 van SCHC wordt verder versterkt met Mariëtte Boot en Elsemieke Zandee die overkomen vanuit de eigen jeugd. Beide speelsters maakten het vorige seizoen al regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie. Bestuurslid tophockey Willem Boot: “We vonden het belangrijk om na het wegvallen van Roos de selectie te versterken met een talentvolle hoofdklassekeepster met internationale ervaring en we zijn dan ook blij dat we Alexandra aan ons hebben kunnen binden. Hetzelfde geldt voor een ervaren speelster als Fabienne.”

Bij Laren vertrekken een aantal speelsters, zoals onder andere ook Kiki van Wijk. De club heeft geen financiële problemen, maar moet een pas op de plaats maken. Met de uitstekend presterende eigen jeugdteams zal de nieuwe coach Materek komend jaar vast en zeker een beroep gaan doen op de eigen jeugd.

Zie hier voor meer transfernieuws

Reageer