Keepster Maddie Hinch sluit hockey carrière af | Hoofdklasse Hockey Nederland
Keepster Maddie Hinch sluit haar carrière af.

Keepster Maddie Hinch sluit hockey carrière af

De Engelse keepster Maddie Hinch heeft aangekondigd haar internationale hockey carrière te gaan beëindigen. Hinch speelde niet alleen voor Engeland, maar kwam ook uit voor Groot-Brittannie. De keepster won in 2016 de gouden medaille op de Olympische Spelen door Oranje in de finale te verslaan.

Op haar eigen instagram-kanaal laat de keepster weten niet meer de fysieke, mentale en emotionele verplichting aan te willen gaan. Maddie Hinch speelde 71 wedstrijden voor Engeland en 115 wedstrijden voor Groot-Brittannie. Met 34 jaar was Hinch dit jaar één van de oudere keepsters in de Tulp Hoofdklasse Dames.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van keepster Hinch was wel de gewonnen gouden medaille op de Olympische Spelen van 2016. Waar de Oranje-vrouwen de finale domineerden, was het Groot-Brittannie die knap op een gelijke stand bleef staan. Tijdens de shoot-outs was Hinch de gevierde vrouw. Zij zorgde ervoor dat geen een speelster van Oranje scoorde. Willemijn Bos, Ellen Hoog, Laurien Leurink en Margot van Geffen misten aan Oranje-zijde. Groot-Brittannie won de gouden medaille in Rio de Janeiro.

In 2021 veroverde de keepster de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Tokyo. Met Engeland won Hinch de gouden medaille op het EK van 2015 in Londen. Ook won zij zilver op het EK 2013 en brons op het EK 2017 . Ook kreeg de keepster drie keer de onderscheiding van werelds beste keepster.

Tilburg

Dit seizoen komt Hinch uit voor Tilburg. Zij heeft nog niet laten weten of zij ook hier haar komend seizoen gaat stoppen.

Maddie Hinch komt dit seizoen uit voor Tilburg.
Maddie Hinch komt dit seizoen uit voor Tilburg. Foto: Roel Ubels

Reageer