Kelly Jonker: ‘We stonden te trappelen om te beginnen’

(c) Roel Ubels

Een betere start van het WK in Londen hadden de Oranjedames zich niet kunnen bedenken. In hun eerste wedstrijd werd Zuid-Korea met 7-0 verslagen. “Je hoopt altijd goed te beginnen, maar dit gaat je dromen voorbij”, zegt Kelly Jonker.

Het begin van Nederland tegen Zuid-Korea was dan ook flitsend te noemen. Binnen een minuut zette Fréderique Matla Oranje op voorsprong na goed voorbereidend werk van Lidewij Welten. Daarna voerden Kitty van Male, opnieuw Matla en Jonker de score nog in het eerste kwart op. Bij rust stond de stand 7-0 op het bord dankzij Laurien Leurink en een tweede treffer van Van Male.

Trappelen van ongeduld

“We stonden echt te trappelen om te beginnen”, zegt Jonker over het duel met de Koreanen. “Tijdens de warming-up voelden we ook dat we scherp waren en er zin in hadden. Dit is toch waarom het gaat.”

Embed from Getty Images

Na rust nam Oranje gas terug en werd er niet meer gescoord, ondanks dat de ploeg vier keer mocht aanleggen voor een strafcorner. “Het is jammer dat we in de tweede helft geen goal hebben gemaakt”, zegt Jonker. “We hadden echt de intentie om door te zetten. We wilden corners halen, omdat dat voor rust niet wat gelukt. Daar lag de focus op. Dat we niet scoorden is jammer en misschien een klein smetje, maar overall is dit een prima begin.”

Vijf dagen wachten

Nederland zal lang moeten wachten op het tweede groepsduel. Pas vrijdag treedt de ploeg van bondscoach Alyson Annan aan tegen China, dat eerder op de dag verrassend met 3-0 onderuit ging tegen Italië.

“Het is gek om nu vijf dagen te wachten, maar de situatie is zoals het is”, zegt Jonker voor wie China geen onbekende is. Tijdens de 4-Nations Trophy in Breda werden de Aziaten met 7-0 verslagen. “China zal deze wedstrijd flink hebben geanalyseerd. Ze zullen denk ik veel meer verdedigend en meer op de counter gaan spelen. Het zal lastiger voor ons zijn. Het wordt niet zo makkelijk als in Breda. Het zal een goede test voor ons zijn.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.