Kick-off Streethockey 10 april - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kick-off Streethockey 10 april

Aanstaande woensdag vindt de kick-off plaats van het Streethockey in Den Haag. International Valentin Verga is als ambassadeur Streethockey aanwezig om de officiële opening te verrichten. Ook Karsten Klein, wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport in Den Haag en Johan Wakkie, directeur van de KNHB, zullen hierbij aanwezig zijn.

Op weg naar de Rabobank Hockey World Cup 2014 in Den Haag hebben de Koninklijke Nederlands Hockey Bond (KNHB), de Johan Cruyff Foundation, de Richard Krajicek Foundation en de gemeente Den Haag de handen ineengeslagen om kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar vanaf het voorjaar op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de sport. Streetsport Den Haag is betrokken bij de uitvoering van het Streethockey op vijf Cruyff Courts en Playgrounds verspreid over de stad.

“Het thema van de Rabobank Hockey World Cup 2014 is ‘Let’s Celebrate Hockey’. We willen alle kinderen in verschillende Haagse wijken kennis laten maken met onze sport en we zijn dan ook erg blij met de samenwerking met de gemeente, de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation,” zegt Johan Wakkie.

Verga: “Ik heb vroeger echt leren hockeyen op straat. Lekker veel met vriendjes wedstrijdjes spelen, trucjes bedenken en vooral veel lol hebben. Daarom wil ik graag alle kinderen in connectie brengen met de sport, waar ik na al die jaren nog steeds zoveel plezier aan beleef. Zeker met het oog op het Wereldkampioenschap dat volgend jaar in deze stad plaatsvindt.”

Programma

De kick-off van het Streethockey op 10 april is onderdeel van de opening van het Streetsport seizoen op Playground Lipa (Linneausstraat 12, Den Haag). Naast hockey zijn er tal van andere activiteiten voor de kinderen. De kick-off start om 13.15 uur en eindigt om 14.00 uur.

Reageer