Kitty van Male: 'Ik heb zo genoten' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Kitty van Male: ‘Ik heb zo genoten’

Het winnen van de Europese titel is voor Kitty van Male in meerdere opzichten speciaal. De locatie, omdat ze opgroeide met het Wagener Stadion in de achtertuin en het is de thuisbasis van haar club Amsterdam. De prijs, omdat die nog ontbrak in haar prijzenkast en het duel tegen België (3-0) zelf, want het was haar honderdste interland.

“Het is zo uniek dat je je honderdste in de finale mag spelen”, begint Van Male, “en het is nog specialer dat het in je eigen stad, op je eigen club is. Ik ben hier opgegroeid. Dat is zo gaaf. Ik heb zo genoten. Dat is wel heel speciaal.”

Genieten

Van dat speciale moment probeerde Van Male ook zo veel mogelijk te genieten. “Ik kan niet zeggen dat ik zestig minuten heb genoten. Maar het volkslied, het inspelen en de eerste tien minuten en het laatste kwart. Die waren echt fantastisch.”

De finale was eenzijdig. De Oranjedames domineerden van het eerste tot het laatste fluitsignaal. België kwam er niet aan te pas en mocht misschien wel blij zijn dat de teller stokte bij 3-0.

Heerlijk

“Voor het publiek was het misschien iets minder leuk”, zegt Van Male. “Voor ons is het gewoon heerlijk dat we het zo onder controle hebben gehouden en dat we het achterin goed dicht hebben gehouden. We hebben goed gehockeyd met elkaar.”

Van Male ziet dat de Belgische ploeg zich de laatste jaren goed heeft ontwikkeld. “Ik vind dat de Belgen het hartstikke goed hebben gedaan. Ik vind echt dat ze gegroeid zijn en beter zijn geworden de afgelopen jaren. Dat is leuk om te zien.”

Ondanks de winst in de finale vond Van Male haar eigen spel niet goed. “Ik kan beter, maar I don’t care. Ik heb goud om mijn nek. Ik ben hartstikke blij en tevreden. Je kan niet elke wedstrijd supergoed spelen. Ik heb mijn ding gedaan, hard gewerkt en de dingen die ik moest doen, heb ik goed gedaan.”

WK-titel

De honger naar internationale prijzen is bij Van Male zeker niet gestild. De Europese titel is binnen, maar stiekem kijkt ze ook vooruit naar volgend jaar als in Londen wordt gestreden om de wereldtitel. “Die heb ik ook nog niet”, zegt Van Male.

Reageer