KNHB en bondscoach Annan samen door tot en met WK 2022 - Hoofdklasse Hockey Nederland
Alyson-annan-ek-belgie

KNHB en bondscoach Annan samen door tot en met WK 2022

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) heeft de overeenkomst met bondscoach Alyson Annan verlengd tot en met het wereldkampioenschap Hockey Dames dat van 1 tot en met 17 juli 2022 in Spanje en Nederland gespeeld wordt.

Voormalig Australisch international en tweevoudig Speelster van de Wereld Alyson Annan is sinds 2015 als bondscoach van het Nederlands Dames Elftal actief. Met het team won ze zilver op de Olympische Spelen van Rio in 2016, waarna er enkel gouden medailles volgden. In 2017 en 2019 was het EK een prooi voor het Nederlands Elftal Dames. Ook de wereldtitel (2018) werd onder leiding van Annan gewonnen, net als de Hockey World League in 2017, de Champions Trophy in 2018 en de FIH Pro League in 2019. In 2017, 2018 en 2019 werd Annan bovendien uitgeroepen dat FIH Women’s Coach of the Year.

De huidige overeenkomst met Annan liep af na de Olympische Spelen van 2020. Vanwege de coronapandemie besloten de KNHB en Annan eerder al de aflopende overeenkomst te verlengen tot en met de opnieuw geplande Olympische Spelen van Tokio in 2021. Daar wordt nu nog een jaar aan toegevoegd.

Jeroen Bijl, technisch directeur KNHB: ‘Het Nederlands Dames Elftal speelt onder Alyson goed verzorgd en dominant hockey. Met die insteek won het team de afgelopen drie jaar alle titels. Bij de KNHB is er veel vertrouwen in de aanpak van Annan. Het volgende WK wordt bovendien, vanwege corona, binnen een jaar na de Olympische Spelen gespeeld. Die ingrediënten samen maakten dat wij de overeenkomst met Annan graag wilden verlengen tot en met de WK 2022.’

Alyson Annan: ‘Ik ben erg blij met de verlenging van mijn overeenkomst met de KNHB. Ik mag sinds oktober 2015 als bondscoach met de beste hockeysters van Nederland werken en beleef daar nog iedere dag veel plezier aan. Ik verheug me daarom op de komende periode waarin we het EK, de Olympische Spelen én het WK zullen spelen.’

Comments (1)

  1. Goed nieuws, langere tijd om met de selectie door te bouwen! Ook goed om een consistente factor te hebben in zon degelijk team!

Reageer