KNHB vist achter het net, Mathijssen wijst contract Oranje af | Hoofdklasse Hockey Nederland
Rick Mathijssen heeft zijn contract verlengd bij Bloemendaal.

KNHB vist achter het net, Mathijssen wijst contract Oranje af

HC Bloemendaal heeft bekend gemaakt dat Rick Mathijssen, die afgelopen week de titel op de EHL pakte, zijn contract bij de club heeft verlengd. Volgens de club heeft Mathijssen voor een aantal seizoenen bijgetekend. Door de verlenging van Mathijssen, lijkt de KNHB met de handen in het haar te zitten. Ook succescoach Raoul Ehren maakte vorige week bekend bijgetekend te hebben bij de Belgische hockeybond.

Afgelopen week werd al bekend dat Mathijssen in gesprek was met de Nederlandse hockeybond. Deze week maakte Bloemendaal bekend dat de succesvolle coach toch op het Kopje actief blijft. Rick Mathijssen laat via Bloemendaal het volgende weten: “Het was bekend dat ik met de Hockeybond heb gesproken over het bondscoachschap van de Oranje dames. Maar het gevoel hier bij Bloemendaal, bij het team, de staf, de club en het dorp is té goed om daar nu afscheid van te nemen.”

Janneke Schopman

Door de afwijzing van Mathijssen lijkt de KNHB alleen nog maar te kunnen hopen dat Janneke Schopman na het WK Hockey terug keert naar Nederland. De coach is nu actief bij de dames van India. Schopman zien we komende zomer als zij met India in Poule B een poging doet om een medaille te pakken.

Reageer