Koninklijke Ten Cate nv official partner KNHB - Hoofdklasse Hockey Nederland

Koninklijke Ten Cate nv official partner KNHB

Koninklijke Ten Cate nv is official partner geworden van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Vandaag ondertekenen Ir Loek de Vries, bestuursvoorzitter en CEO van Koninklijke Ten Cate nv, en KNHB-voorzitter Jan Albers de partnerovereenkomst voor een periode van vier jaar tot en met 31 augustus 2016. De samenwerking tussen TenCate en de KNHB richt zich onder andere op het wereldkampioenschap Hockey Heren en Dames, dat in 2014 in en rond Den Haag zal plaatsvinden. TenCate zet hiervoor haar ‘state of the art’ hockeykunstgrassystemen in.
Partnerschap TenCate
Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) is als internationaal opererend textieltechnologieconcern ondermeer toonaangevend in de ontwikkeling, productie en het vermarkten van kunstgrascomponenten en het ontwerpen van kunstgrassystemen voor topsporten. Samen met zakenpartners richt TenCate zich op een geïntegreerde systeembenadering. Dit geeft spelers, trainers en clubs maximale zekerheid over de speeleigenschappen, levensduur en duurzaamheid van een veld. TenCate heeft productievestigingen in Nederland, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De kunstgrassystemen worden wereldwijd vermarkt.
Bestuursvoorzitter en CEO Loek de Vries van TenCate is verheugd over de intensieve samenwerking met de KNHB: “Het WK Heren en Dames 2014 in en rond Den Haag is het volgende belangrijke internationale hockeyevenement na de recente Olympische Spelen in Londen. TenCate wil met haar professionele kunstgrassystemen een vooraanstaande bijdrage leveren aan het succes van het wereldkampioenschap in ons land. ”
European Hockey League
Naast het partnerschap met de KNHB adopteert TenCate de KNHB-module European Hockey League. De Vries licht toe: “Doordat ook de European Hockey League onderdeel uitmaakt van onze intensieve samenwerking, zijn we met TenCate en onze tophockeyproducten nationaal zichtbaar middels de KNHB, in Europa via de European Hockey League en mondiaal tijdens het WK in 2014 en op andere internationale toernooien in de komende jaren”.
Wereldkampioenschappen Hockey 2014
In de periode 2012 tot en met 2014 wordt een aantal kunstgrasvelden voor het WK aangelegd. Deze worden tevens gebruikt voor de voorbereidingen door de deelnemende hockeyteams uit het buitenland. In november 2012 maakt de KNHB bekend op welk type kunstgrassysteem wordt gespeeld tijdens het WK 2014 in en rond Den Haag, en welke kleur de velden krijgen.
KNHB-voorzitter Jan Albers: “De KNHB is trots op dit partnerschap met TenCate als de wereldwijd toonaangevende producent van kunstgrasvezels. Wij zijn als eerste op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van kunstgrassystemen. Deze samenwerking is bovendien niet alleen gericht op hockey in Nederland. Mondiaal wil de KNHB andere landen helpen waar schoon water danwel gebrek aan water een probleem vormt voor het aanleggen en gebruiken van watergebaseerde hockeyvelden. TenCate is ook hierin de perfecte partner en we kijken enorm uit naar de verdere uitwerking van onze samenwerking”.

Reageer