OVK: KZ heeft een nieuw bestuur | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: KZ heeft een nieuw bestuur

Klein Zwitserland presenteerde begin deze week een nieuw bestuur, met daarin als opvallende namen oud-internationals Jaap-Derk Buma en Maarten van Heeswijk. De Steenbokken willen meer inzetten op de kennis en kunde van hun voormalig topspelers, om zo op den duur weer terug te keren naar de hoofdklasse.

De twee oud-spelers gaan zich ontfermen over de portefeuille tophockey bij de senioren en de jeugd. “Hartstikke leuk om de schouders eronder te gaan zetten,” aldus Van Heeswijk in AD/Haagsche Courant. Het zal volgens hem nog wel even duren eer de Haagse club weer echt om de prijzen kan gaan spelen. “Kampong heeft er geloof ik zeven, acht jaar over gedaan en Rotterdam ook. Terug naar de hoofdklasse; dat kan een tijdje vragen. We moeten ons gezond verstand gebruiken en beseffen waar we staan. We moeten niet teren op successen uit het verleden.”

Qua hockey heeft Van Heeswijk goed voor ogen waar hij met de club heen wil. “Het hockey is ontwikkeld, vooral qua snelheid. Het gaat om de vaardigheden. Op snelheid kunnen combineren en de multi-inzetbaarheid. Spelers en speelsters moeten op meerdere posities kunnen spelen. Het zou prachtig zijn als we dat als filosofie kunnen doorvoeren.”

Bestuur KZ

Voorzitter: Leo Brand, vice-voorzitter/secretaris: Stephan Swinkels, financiën: Erick van Engeland, tophockey: Jaap-Derk Buma en Maarten van Heeswijk, sponsoring: Mans LeJeune en Pieter de Bruijn, jeugdhockey: Sandra Witkamp, algemene zaken: Cindy Vissher.

Het vorige bestuur trad in april af na een conflict me de Raad van Toezicht.

Comments (7)

 1. Een hele goede stap. Veel succes nieuw bestuur.

 2. Mans Lejeune is toch een oer HGC-er? Is dit de eerste fusiestap?
  Buma ben ik erg benieuwd naar hoe hij dit gaat doen.

 3. Van Heeswijk krijgt dus een herkansing? Zijn eerdere poging als bestuurslid was geen succes. Ik vind hem een prima kerel, goede coach trouwens. Maar van zijn ’technisch beleidsplan’ van vier jaar terug schiet ik nog steeds in de slappe lach. Een paar vellen papier vol met holle woorden en loze kreten als ‘KZ hoort aan de top’, het heeft de club niet echt veel verder geholpen. Typisch KZ, ze doen het gewoon dunnetjes over. Nu met Buma erbij, wellicht dat ze de club aan een rijke Chinees gaan verkopen. Dat zou de enige redding zijn.

 4. @John, ik denk eerder dat je eens moet kijken naar de commerciële functies op KZ. Die zijn allen door

 5. … mindere welwillende bestuursleden uitgevoerd. En dat is dan natuurlijk vragen om problemen!

 6. @Tictac, de enige kans om Den Haag Tophockey goed terug op de kaart te zetten is samenwerking, bundeling van krachten. En als dat om te beginnen tussen Klein Zwitserland en HGC met zijn Hoofdklasse-licentie moet zijn, is dat geen slechte optie. Zowel hockey technisch als financieel.
  Immers terugkomen in de HK is een wel heel optimistische doelstelling.
  Tot Ons Genoegen Opnieuw Opgericht: TOGOO.

 7. Nieuw beleid; tweede klasse spelers halen :s

Reageer