KZ’ers Kaufmann en Jongepier missen seizoensstart

Maaike Kaufmann (foto rechts) en Kaat Jongepier (foto links) redden het niet om vanaf de start van het Hoofdklasse-seizoen met hun ploeg Klein Zwitserland mee te spelen. Beide speelsters kampen nog met een blessure die zij vorig seizoen opliepen, dat schrijft Hockey.nl. Kaufmann ondervindt te veel last van haar rugblessure, terwijl Jongepier nog kampt met klachten aan haar kniebanden.

Daarentegen kan KZ-coach Eric van der Pol wel beschikken over de aangetrokken Nina Staal, Juliëtte Malefason en Kiki Kruize. Aanvaller Staal komt over van buurman HDM, Malefason speelde afgelopen seizoen bij Atlétic Terrassa. Kruize, dochter van hockeylegende Ties Kruize, keert terug in het eerste na een uitstapje in Dames 2. Ook keepster Daniëlle Hordijk komt de selectie versterken. Zij komt over van MA1.

Comments (3)

  1. Van Oostduin

    Vooral Kaufmann gaan ze missen. Altijd wel goed voor een goal op een verrassend moment. Bovendien een intelligente senior in dit toch overwegend jeugdig team.

  2. Kaufmann en goals???

  3. Van Oostduin

    @pim: In mijn beleving wel. Zag er wel een aantal. Maar klopt die beleving ook? Lijst van laatste seizoenen kon ik tuseen de bedrijven door niet zo snel vinden, maar op deze site even haar scores van 2006 – 2009 erbij genomen. 2006/2007: 9; 2007/2008: 6; 2008/2009: 3. Weliswaar over deze seizoenen een afnemend aantal, maar ook over de afgelopen seizoenen kan ik mij doelpunten herinneren. N.m.m. iets te gemakkelijk neergesabeld.

Reageer