Lammers: ‘Het is helaas een harde leerschool’

De spannendste wedstrijd van het toernooi tot nu was misschien wel die van maandagavond tussen de heren van België en Engeland. In een direct duel moesten zij uitmaken wie er naar de halve finale zou gaan. De ploeg van bondscoach Marc Lammers had genoeg gehad aan een gelijkspel maar verloor in de slotfase van de wedstrijd met 3-2.

“Het was een gevecht,” blikt Lammers terug. “De Engelsen waren slim en hun key players deden het goed. Bij ons viel Felix Denayer al vroeg in de wedstrijd uit waardoor we één man minder in de roulatie hadden en daardoor verloren we ook wat sterkte. Als je wil winnen van Engeland moet je op de top van je kunnen spelen en dat hebben we vanavond niet gedaan.”

Waar Lammers er tijdens de HWL in India van baalde dat de ervaren spelers hun team niet op sleeptouw hadden genomen verwijt hij dit keer niemand iets. “We zijn als team begonnen en als team geëindigd en ik denk dat we er heel dichtbij zaten. Ze hebben alles gegeven wat ze konden maar dit soort wedstrijden worden op de kleinste details gewonnen. Dat wij bijvoorbeeld die video-referral kwijt raakte is dan niet zo handig,” aldus Lammers. Vier minuten voor tijd kreeg Engeland onterecht een strafbal toegewezen maar omdat de Belgen de videoscheidsrechter niet meer kon raadplegen werd deze gewoon genomen en scoorden de Engelsen de 3-2.  “Het is helaas een harde leerschool,” vervolgt de Brabander. “Ik heb ze niet goed genoeg in deze wedstrijd gekregen.”

Na het succesvolle EK in Boom waar de Belgen zilver pakten zullen ze hier genoegen moeten nemen met een vijfde of zesde plek. Wanneer aan Lammers wordt gevraagd of de vorm in Den Haag ook minder is antwoordt hij: “In zijn totaliteit wel. Je mist ook Loick Luypaert achterin, die moesten we vervangen. Daarbij denk ik vandaag niet onze beste wedstrijd gespeeld en tegen Australië ook niet. De andere drie poulewedstrijden waren prima. Al met al is het denk ik een leerzaam toernooi. Het is een WK, hier speelt de top en het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Een onterechte strafbal, zo close is het. De ene keer heb je geluk en de andere keer pech.”

Comments (16)

 1. Snap het gezeur over de strafbal niet, als de scheidsrechter gewoon voordeel geeft is het ook 3-2 voor Engeland door Middleton, over 70 minuten ook terecht dat Engeland doorgaat.

 2. Zo,

  nu kunnen we dus stoppen met die verheerlijking van Lammers. Hij is geen god, hij is geen wonderdokter! Gewoon weer met de beentjes op de grond en lekker om 5 en 6 spelen.

  Precies wat Zico ook zegt, de rebound van de cormer zat er ook in.

 3. Onzin, de scheidsrechter geeft geen voordeel. Hij fluit voor een strafbal. Lammers heeft wel degelijk gelijk.

  -De scheidsrechter fluit voor een strafbal

  -De belgen schakelen de video referee in.

  -De video referee ziet dat het geen strafbal is

  -Er wordt een nieuwe corner toegekend, het spel lag immers stil voordat Middleton de bal er in knalde.

 4. @Piet, waarom heeft Lammers dan wel gelijk? omdat hij roept dat het geen strafbal is?

  Engeland was gewoon beter en zijn verdient door naar de halve finale.

 5. @Piet

  “De belgen schakelen de video referee in.”

  die hadden ze niet meer, die hadden ze net verprutst! Helaas, niet meer zeuren!

 6. bert,

  Mijn verhaal was, maar dat snap je kennelijk niet, gebaseerd op het feit dat de Belgen wel nog de referee hadden.
  We weten allemaal hoe het gelopen is.

  Ik zeur nergens over, zeg alleen hoe het was gegaan indien ze de referee nog hadden.

  Succes met lezen.

 7. In andere wedstrijden heb ik gezien dat een scheidsrechter op een cruciaal moment zelf een video aanvraagt, ook al had die ploeg geen referal meer. Dat wilde de Belgen volgens mij ook, zeker gelet op het belang en dat het vlak voor tijd was. Is het niet raar dat de ene scheidsrechter wel zelf om een video vraagt en dat dat deze keer niet gebeurde? Volgens mij moet je gewoon aan elk team 1 keer de mogelijkheid geven en niet aan de scheidsrechter zelf, dat voorkomt willekeur.

 8. ” zeg alleen hoe het was gegaan indien ze de referee nog hadden.”

  Daar heb je in het leven niets aan Piet! Ze hadden geen video meer.

 9. @bert, maar waarom zeg je het dan? als als als telt niet.

  Engeland terecht door naar de laatste 4.

 10. Jongens,

  Ik zeg alleen dat Lammers gelijkt heeft, dat ze geen strafbal tegen hadden gehad, als ze de video niet zo dom hadden gebruikt in een eerder stadium van de wedstrijd.
  Ik reageer op Zico, hij zei dat Middleton de bal binnen knalde. Dat moment zou echter nooit hebben plaatsgevonden.

  Goed.
  Hup holland

 11. Goedemiddag,

  Het blijft een beetje een rare situatie. Had de scheids zelf een referal aangevraagd, dan was hij waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat het geen strafbal was en had hij een nieuwe corner moeten geven. Terwijl hij, als hij in eerste instantie niet had gefloten voor een strafbal, voordeel zou hebben gegeven waaruit Middleton zou scoren. Zolang hij dus geen video referal aanvraagt, blijft zijn fout zonder gevolgen :-).

  Overigens ben ik het wel met Guus eens dat een video referal op initiatief van de scheids tot aparte situaties kan leiden. Belgie vraagt de scheids om op eigen initiatief een video referal aan te vragen omdat ze zelf geen video referal aan kunnen vragen?

  Groet, Albert

 12. De scheids mag alleen zelf een video aanvragen bij een doelpunt. Dat hoor je hem ook uitleggen aan de Belgen. De scheids deed dit bijvoorbeeld bij het doelpunt van Verga tegen Aregentinie, omdat hij niet zag of Verga de bal geraakt had.

 13. Klaas-Jan

  Mijn hemel wat was die Jackson goed man. Een genot om naar te kijken!

 14. De Belgen hebben een goed team, maar hebben het tegelijkertijd wat te hoog in hun bol. Dat merk je ook aan de agressieve manier waarop ze scheidsrechters tegemoet treden. Ik denk dat het een heel onprettige sfeer was geworden, in de wedstrijd tegen Nederland. Verder vind ik dat Lammers teveel excuses zoekt. Afwezige spelers, strafbal… Terecht verloren en hopelijk leren ze ervan.

 15. helemaal eens met Rob V. Ik weet niet of de Belgen arrogant zijn, maar een aantal komt wel zo over, vooral die Tom Boon, Brrr…. Even pas op de plaats, prima! Die van dat Boontje die om zijn loontje komt is hier wel van toepassing 🙂

 16. Dat nederlanders het over arrogante belgen hebben is toch wel de omgekeerde wereld! Dit zijn topsporters die tot het uiterste gaan, voor een land met 30.000 hockeyers denk ik dat ze het wel heel goed doen. Dus beste hollanders, hou dat denigrerende commentaar maar voor jezelf…..er zal in de toekomst nog rekening gehouden moeten worden met deze ploeg, let maar op !

Reageer

Contact Us