Lammers stopt per direct als bondscoach van Belgische heren

In een persconferentie in het Belgische Oudergem kondigde Marc Lammers zaterdag aan dat hij met onmiddellijke ingang stopt als bondscoach van de Belgische hockeymannen.

Hij zal opgevolgd worden door assistent-coach Jeroen Delmee. Philippe Goldberg zal Delmee gaan assisteren. Volgens Sporza gaf Lammers aan de ambitie te missen om zijn periode als coach met passie af te maken. Daarnaast heeft persoonlijke redenen om voortijdig te stoppen.

Lammers stond vanaf oktober 2012 aan het roer bij de ‘Red Lions’. De oud-bondscoach van de Oranje dames liet ook gelijk weten dat hiermee ook zijn loopbaan als coach hier stopt.

 

Comments (8)

 1. Dit komt een beetje als een verrassing. Had namelijk wel verwacht dat Lammers het karwei af zou maken. Hoop dan ook wel dat het persoonlijk goed met hem gaat.

 2. Wat is hier aan de hand? Hopelijk niets ernstigs.

 3. In een artikel op hockey.nl zegt Lammers: “Ik eis veel van mijn spelers, dus moet ik zelf ook alles kunnen geven.”

  Op zich kan ik dat begrijpen. Ook dat je met een gezin andere dingen wilt doen én natuurlijk dat je meer had verwacht van de prestaties op het WK.

 4. Ja, logisch! Heeft heel hard gefaald nadat hij maandenlang schreeuwde dat hij ging winnen! Hopelijk kunnen we in NL ook weer normaal doen en inzien dat hij ook gewoon een mens is!

 5. Lammers gaat terug naar de Nederlands vrouwen..

  Van Ass de nieuwe bondscoach van Belgie?

 6. Tourrenner

  Natuurlijk niks persoonlijks dat zegt hij om onder zijn contract uit te komen, die wil gewoon cashen in het bedrijfsleven.

 7. Denk dat hij een baan in een andere sport aangeboden heeft gekregen, wellicht voetbal.

  Denk dat de gang van zaken bij de KNHB hem veel pijn heeft gedaan. Nu zijn assistent bij Oranje ineens de coach van de mannen wordt, is hij wel klaar met het hockey. Schande natuurlijk van de KNHB, dat je zo met mensen omgaat. Zeggen dat Lammers niet genoeg ervaring heeft met mannen trainen en dan nu Caldas aanstellen, die dan wel Bloemendaal heeft gedaan maar ook niet erg lang.

 8. @erik, en dan was hij misschien ook nu wel gestopt dus een onzinredenatie, de bond heeft voor andere coaches gekozen dat kan, en of jij het daar wel of niet mee eens bent / was lijkt me niet zo relevant .

Reageer