Laren en Den Bosch winnaars bij de A categorie van het Mercian Indoor

De meisjes van Laren en de jongens van Den Bosch zijn als winnaars uit de bus gekomen tijdens de laatste dag op het Mercian Indoor.

De finale van de meisjes ging tussen Rotterdam en Laren. In de poulefase wist Rotterdam nog te winnen met 5-3, maar in de finale trok Laren aan het langste eind. Dit ging niet zonder slag of stoot. Laren goalie Anne Veenendaal stopte een strafbal van Rotterdam in de hectische slotfase en het bleef daarom 3-3. Uiteindelijk ging Laren via een golden goal toch met de hoofdprijs ervan door. Den Bosch werd derde bij de meisjes.

De meisjes van Laren gingen na afloop op de foto met Vicky-Louise, naamhoudster van de wisselbokaal voor de meisjes.

Het Mercian Indoor kende een zeer sterke bezetting bij de JA categorie. Uit de poule des doods waar Den Bosch, Almere en Amsterdam zaten kwamen uiteindelijk ook de 2 finalisten. De jongensfinale ging tussen Almere en Den Bosch. Lange tijd ging het gelijk op maar in de slotminuten was het toch Den Bosch die het hoofd koel hield. Den Bosch won met 4-2, HDM werd derde.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Roel Ubels

Foto’s van een aantal ‘s-ochtends gespeelde wedstrijden zijn via onderstaande link te vinden:

https://www.flickr.com/photos/21019716@N05/sets/72157628641185891/

g

staan er van andere fotografen ook al foto’s online?
roel ubels: moeie foto’s

DVADD

hoe komt het toch dat Laren zo goed is….

Le Roi

Omdat ze een goed team hebben? Kom op zeg, met dit soort suggestieve zinnen daalt het niveau écht met mach 10. Of je zegt wat je denkt, of je houdt je muil.

DVADD

gevoelig onderwerp dus deze vraag, raar!

ruud

@dvadd, nee eerder een hele domme vraag.

Waarom is Barcelona goed?

Peter

Wederom alles bij elkaar gehaald! Nog meer 1meisje uit eigen jeugd! Daarnaast veel dames 1 speelsters in A1!

DVADD

Inderdaad een uit eigen jeugd!!!!

robbie

@peter en DVADD wat een armoedige reactie zeg.

Bij ajax spelen alleen maar spelers uit eigen jeugd he, die komen nergens anders vandaan he? wat een bullshit allemaal bij bloemendaal spelen nog geen 2 eigen jeugdspelers in het eerste elftal.
Ga lekker ergens anders zuurpruimen.

zuurpruim peter

@peter, deze meisjes hebben nog A leeftijd en zijn dus vroeger doorgeschoven, dus lijkt me niet zo,n drama dat deze meiden tijdens een zaalhockeyseizoen met hun leeftijdgenoten cq vriendinnen spelen.

Peter

En bij AJAX A1? Ook allemaal mensen van buiten af? En hoeveel meisjes stromen door naar dames 1 neem aan niet alle 14?

zuurpruim peter

@peter, ja bij Ajax A1 komen ze allemaal van buitenaf ja van alle amateurclubs uit de regio.
Peter eindelijk zeg je iets nuttigs het klopt inderdaad dat er uit de A1 geen 14 meisjes doorstromen naar een 1e elftal, maar wat is nou precies wat je dwarszit?

DVADD

In het voetbal krijgen de clubs waar die spelers vandaan komen er nog heel wat voor terug, een zogenaamde opleidingsvergoeding, daarnaast zal bij elke transfer de “eerste” club nog een percentage over de transfersom krijgen. Wat krijgen de clubs nu terug, helemaal niets!!!

Bij voetbal komen ze er nu ook achter dat dit niet werkt want met geld kom je een eind, kijk maar bij Laren, en komen ze met de zogenaamde home grown regel waarbij de jeugdspeler minimaal 3 jaar in de jeugdopleiding moet zijn geweest voordat deze mag uitkomen voor het 1ste.

ruben

@DVADD, nee maar wat is nou precies je punt je roept een hoop maar zegt niets.

Le Roi

Weer een discussie van niks. DVADD vindt het verwerpelijk dat er weinig eigen opleiding bij Laren MA1 zit. Prima, zijn mening.

Is dat goed, is dat slecht? Geen van beiden. Ook een Laren zou graag veel eigen kweek in dat team willen. Maar bedenk dat het niveau van een 1e team wel ziedend hoog is.

Elke Hoofdklasseclub weet dat het maximale haalbare twee spelers per seizoen is die kunnen/mogen ruiken aan een 1e team. En als dat niveau hoog ligt bij je 1e team, moet je op korte termijn daar met je MA1 aan conformeren.

Laat niet weg dat veel Hoofdklasseclubs vanuit de onderkant een nieuwe weg zijn ingeslagen; vroeg in de jeugd veel kwaliteit bieden. Zo moeten er over 6 jaar veel eigen jeugdspelers in een MA/JA team staan. Niet alleen bij Laren, maar clubbreed.

Dan kunnen we hier elke week wel een club afpissen dat die geen eigen jeugd heeft, maar dat kun je in een half jaar – of wat jullie betreft een week – nooit bereiken. Dat is onmogelijk.

Wat de lezers hier constateren over eigen jeugd, is ook – met recht – een zorgenkind bij de clubs. Dat hebben ze zien aankomen en ontwikkelen en op geanticipeerd met stevige trainingsprogramma’s in de Jongste Jeugd en D/C.

Dus voorlopig kunnen we azijnpissen wat we willen; er zal ongetwijfeld niet altijd veel eigen kweek in A of B van een Hoofdklasseclub zitten. Gewoon wachten en de lange termijn bekijken.

En voor wat het waard is: ondersteunen met oplossingen is nog altijd beter dat smakeloze beledigingen.

Dank.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.