Larensche leden stemmen in met eenmalige bijdrage voor club

Tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering heeft een kleine meerderheid van de leden van Laren ingestemd met het voorstel van het bestuur tot een eenmalige bijdrage voor de club.

Op de clubsite laat het bestuur weten zijn heel blij met dit besluit maar dat ze zich ook realiseren dat ze met de groep leden, of ouders van leden, die tegen hebben gestemd in gesprek moeten. Op korte termijn zullen ze daarvoor een bijeenkomst organiseren.

In ‘Het oog op Laren’ laat een Larensche hockeyvader zijn licht op de zaak schijnen en gaat hij onder meer in op hoe deze meerderheid tot stand is gekomen. Klik hier om het artikel te lezen.

Alle leden ontvangen vandaag een mail waarin de inhoud van het genomen besluit exact wordt uitgelegd.

 

Tekst:
Redactie Hoofdklassehockey.nl
Categorie:
Tags:

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Rodierodie

Je zal er maar lid zijn…

e.n.

tja je moet toch wat om de club te redden?
Als elk lid nu eenmalig 200 euro betaald, dan zijn de problemen weer even verholpen.
En ach wat is 200 euro nou voor al die gooische jongens en meisjes?

hoe zit het met de heren en dames 1?
betalen zij ook de bijdrage?
krijgen zij überhaupt nog wel salaris??
of werken ze voor niets en is het louter clubliefde?

davdd

Heel erg sneu om te zien dat een club die poenerig is, veel geld uitgeeft aan spelers/trainers en spelers ronselt door heel Nederland moet bedelen bij de eigen leden.

Alle eerste jeugd/senioren teams vullen met import en voorzien van goede trainers en de echte Gooienaren laten verpieteren in de breedte sport maar wel laten opdraaien voor wanbeleid in de top.

Ik zal ze ieder geval niet missen

fred

Jeetje wat weten we het allemaal weer goed, allemaal een glazen bol thuis?

Died

Welke leden zijn tijdens ALV opgestaan en hebben gezegd: “Okay, we betalen nog een keer, maar doe daarna gewoon ‘ns normaal met je begroting”. Als je kijkt naar wat er uitgegeven wordt aan de eerste teams, en dan vooral Heren en Dames 1, en dat in die eerste teams (ook al bij de jeugd) maar marginaal aantal Laren-kids spelen is het niet te geloven dat er meerderheid was voor deze verhoging zonder voorwaarden. Neem dan ook aan dat bestuur opdracht heeft gekregen om club weer ten goede te laten komen aan de mensen die deze heffing betalen. Grootheidswaanzin van (tophockey)bestuurders kost Laren bijna de kop. Maar op clubs als Kampong, Bleomendaal en Rotterdam zal binnenkort ook wel een bedelrondje gehouden moeten worden…

Bart

Lekker laten uithuilen in de overgangsklasse volgend seizoen!

@bart

@bart, wat een kansloze tekst.

@fred

Een glazen bol lijkt me overbodig, het is geen geheim waar al het geld (dat er blijkbaar niet is) heen gaat.

rs

waarom blijven de internationals nog bij Laren als er niets meer te halen valt?

kim, Joyce, Naomi etc zijn gek dat ze gratis en voor niets bij Laren blijven en dan moeten ze ook nog 200 euro extra dokken

je kunt ook te ver gaan in je clubliefde

Bert

Typisch voor deze sfeerloze, dooie club!! Je kan hier maar 1 ding tegen doen als tegenstanders: massaal opzeggen! Wat een wanbeleid van een stel amateuristische bestuurders! Ik zou het in ieder geval nooit betalen als ik daar lid was!

Bert

@rs

Wat denk je? Waar denk je dat het gat vandaan komt?

fred

@@fred, dus je was erbij gisteravond? vertel dan even wat er werd gezegd?

Anders is het een betje makkelijk scoren.

bert

Enkele reacties op de facebookpagina van Laren:

Kansloos. Kiezen voor jarenlang gaten dichten op portemonnaie leden ipv structureel gezonde club

Tjonge, wat was het uiteindelijk spannend en wat je zegt een “Close Call” met 492 tegen 477 stemmen. LMHC, gefeliciteerd met deze uitslag!

Wat een farce, en wat een arrogantie…

hoorde al dat het de hockey lobbyisten gelukt is! who do they think they are? stijlloos.

Wat een aanfluiting die stemming zeg!

huib

@Bert, jij bent druk he?

Ben je verder ergens gefrustreerd over?

joop

misschien idee om het topic te sluiten?

Reacties gaan nergens over, en heb nou niet het idee dat iedereen van de hoed en de rand weet.

toeschouwer

In het verleden gebeurde dit ook al eens bij HCKZ. Staat bij laren hetzelfde te gebeuren als bij de haagse club? Toevalligerwijs speelde destijds ook Naomi bij die club. Heeft er niks mee te maken, natuurlijk. Maar het feit dat zij meer dan 80k krijgt misschien wel. Is natuurlijk niks aan de hand, als je het hebt of een geldschieter hebt.

Overigens geldt dit voor alle hockeyclubs. Valt de grote geldschieter weg (zie ABN AMRO bij schc) en je hebt een probleem.

Pier

Oordeel zelf: Een andere site meldt dat de A, B, C en D jeugd al de hoogste contributie betaald van alle clubs in Nederland. Daar komt dus nu een extra (eenmalige?) heffing bovenop.
Laren coryfee Kim Lammers meldde in het Hockey.nl magazine dit seizoen, dat Laren betekent veel in de file staan, en ongezellige thé dansant’s.
Ga eens langs de Laren velden op een zondag als het eerste dames en/of heren team niet thuis speelt. Wat blijft er dan nog over. Deze club heeft nu geen ziel. Het telkens ad hoc oplossen van (financiële) problemen leidt tot niets.

Bovengenoemde zaken zijn voor iedereen controleerbaar. Je afsluiten in de zin van “glazen bol kijken” en “je was er niet bij dus oordeel niet” of “niet van de hoed en de rand weten” helpen de club niet verder als je niet duidelijk maakt waar het dan wel over gaat.

Afgelopen zondag was ik op Gooische. Het was er druk, gezellig met veel senioren teams en heel veel veteranen teams. Men heeft daar bewust gekozen voor familie- en breedte sport.
Laren doet er goed aan een duidelijk plan te bedenken hoe het de volgende vijf jaar verder wil.
In welke vorm dan ook. Op welk niveau dan ook.

davdd

@Joop: TOPIC sluiten???????????? dit is geen Noord Korea. De enige reden dat je dit topic wilt sluiten is omdat de waarheid keihard is!!!!!!!!!!! Sommige clubs moeten gaan accepteren dat je bestaansrecht niet enkel op basis is van historie, naam en sentimenten. Zij zijn stil blijven staan waar bij de hockeysport enorm gegroeid/ontwikkeld is afgelopen jaren. Voor in de jeugd aantallen.

Dan maar net als Gooische een leuke regio 1ste klasser waar de jeugd het goed doet in de sub top maar met eigen identiteit speelt. Dan een vreemdelingen legioen aan talenten. Waarvan het leeuwendeel toch het 1ste nooit gaat halen en de club net zo hard de rug toekeren wanneer ze ergens beter uit zijn.

Ik ben ook voor uithuilen in OVK!!!!

joop

@Davdd, vertel dan even jij was erbij gisteren, wat werd er verteld?

Niet zomaar dingen roepen als je niet weet hoe het daadwerkelijk zit, deze site heeft af en toe meer weg van de Weekend en de prive dan van een hockeysite.

#streekclubbie

Mag ik vragen waar de financiële problemen vandaan komen? Lijkt mij dat je met 443 Euro contributie toch ver moet komen?

davdd

Dan wil ik graag weten wat er niet waar is aan wat ik schrijf?

Als Laren een gezond beleid had gevoerd dan was dit topic er nooit geweest! je weet dat clubs die het verkloten aangereden wild zijn op dergelijke fora

joop

@Davdd , nee ik wil van jouw weten wat er gezegd werd, jij schijnt het allemaal te weten, jij was erbij toch?

Sep

Kijk, niet iedereen kan structureel in de Hoofdklasse spelen. Vind die ontwikkeling bij Gooische ook mooi. Duidelijke identiteit en profiel. Wel met vlag en wimpel je echte talenten uitwuiven natuurlijk dan , naar echte topclubs. Laren heeft naar mijn idee ook geen ziel. De jeugdopleiding bestaat uit het verzamelen van talenten uit de regio die vervolgens amper perspectief geboden wordt. Samensmelten van familieclub en topclub moet kunnen. Dan wel tijd besteden aan je leden die begonnen zijn bij de club (echt begeleiden dus) en dan echte talenten laten instromen. Die combinatie zorgt voor sfeer, daadwerkelijke doorgroei naar Dames en Heren 1 op Hoofdklasseniveau en betekent ook dat je misschien wel hoog speelt met je 1e teams maar misschien geen kampioen wordt. Kijk naar Kampong, OZ, Den Bosch, alleen maar instroom. Ook een, soms wel succesvolle, keuze maar dan moet je dat wel kunnen betalen!

Johhny

@Joop, niets was te gek in Laren, Nieuw clubhuis mmm €600.000 die regelen we wel even op een zaterdag middag. Oltmans binnen halen mag geen geld kosten. We vragen wel aan Oerlemans en Jiskoot of ze bij spijkeren en helaas voor Laren zijn die er mee gestopt. Boven je stand leven en een utopie in stand houden gaat op een moment tegen je werken.
Nu hebben ze geld nodig voor de accommodatie geloof jij het? Het verdwijnt allemaal in de bodemloze put om het sprookje van Laren in stand te houden geloof jij het nog? over 6 maanden staan ze weer in het clubhuis dat ze 2 ton extra nodig hebben. het ene gat wordt met het andere gat gedicht. De boel klapt een keer uit elkaar…

contributie

ik begrijp eerlijk gezegd de hele probleem niet. 25 weken hockey @ ongeveer 6 uur per week (inclusief wedstrijd) is geen 3 euro per keer… kosten voor velden, electra, water, trainers, materiaal etc… zullen hoger uitkomen dan 3 euro per keer.
is dit zo onrealistisch? 443 per jaar? sportscholen kosten veel meer!

paul

@johnny,man wat sta jij zwaar in het leven, jij bent beheurlijk wantrouwig als je bij alles je afvraagt of iemand het gelooft

Kampong

Lijkt Kampong wel daar bij Laren.

Clubhuis contributieverhoging naar Topsport.

En de leden maar wachten en wachten op Kees R’s volgende vastgoed fabeltje.

@contributie

@Contributie

Wanneer je het vergelijkt met andere hockeyclubs, dan lijkt het me niet nodig zo veel contributie te vragen.

Verder heeft Laren al een structurele toeslag er boven op van 20 per jaar voor onderhoud velden en een entreegeld van 275. Dan zou je toch wel voldoende inkomsten moeten hebben voor je onderhoud?

davdd

@Joop: Ik was er niet bij, gelukkig heb ik ook niets met die club te maken. Maar ik suggereer ook helemaal niets over wat er gisteren daar gezegd is, boeit mij ook niet.

Enkel op basis van feiten waarom IK VIND dat Laren op het moment pas op de plaats moet gaan maken voor een gezond beleid. Net als de rest van de clubs uit de regio. Neem een voorbeeld aan Gooische, Huizen, Almere, Voordaan en Amersfoort. Deze clubs roeien met de riemen die ze hebben en teren niet op een motor waarvan de brandstof op kan raken.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik jaloers ben op het aantal talentvolle spelers en goede trainers wat daar rond loopt in de jeugd. Ik zal ook eerlijk zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar een club die zijn EIGEN JEUGD opleid.

Maar kennelijk werd jij vanochtend wakker en zag dat er 200e van je rekening is afgeschreven……

joop

@@contributie, maar misschien komt dit ook wel omdat er ook clubs zijn die subsidie krijgen van de gemeente en dus de contributie niet zo hoog hoeven te hebben.

joop

@davdd, je suggereert van alles dat is nou juist het probleem, je roept van alles maar blijkt dus van niks te weten.

Welke feiten? wat zijn die dan? jij zegt nu net zelf dat je er niet bij was? hoe weet jij dan wat er besproken is of wat de eventuele feiten zijn?

Busbervoer

Laat ze het lekker uitzoeken bij Laren! Waar maken jullie je in godsnaam druk over. Boven je stand leven werkt nooit, ook niet in het Gooi.

davdd

Jopie, rationeel lezen is niet goed, laat eerst je emoties zakken en probeer dan alles te begrijpen. Ik begrijp dat 200e ook voor een Laren lid best veel geld is.

Komen ze mag jij zeggen waar of niet waar

1. Laren geeft heel veel geld uit aan heren en dames 1? waar/niet waar

2. Laren geeft heel geld uit aan goede jeugdtrainers, hoofdtrainers, coördinatoren en technisch directeuren? Waar/ niet waar

3. Laren is qua totaal leden bestand en op basis van het inwoners aantal een zeer kleine club? Waar/niet waar?

4. Dat dit niet de eerste keer is dat Laren in de geld problemen zit? Waar /niet waar

5. Dat Laren veel talentvolle jeugdspelers uit de regio ronselt (Ja ze krijgen er goede training)Waar/ niet waar

Nogmaals over wat er gisteren is gezegd zal mij een worst wezen. Elke club moet financieel gezond zijn. Als jij bovenstaande punten als waar erkent moet jij het toch ook eens zijn dat het van de zotte is dat ze 200e van hun leden vragen. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind…wie zat dat ook al weer 😛

@Joop

Ik smul echt van jouw gefrustreerde reactie. En maar hakken op het feit dat davdd niet precies weet wat er tijdens de BALV al dan niet gezegd is. De inhoud van de BALV is totaal irrelevant, al was ik er dolgraag bij geweest.
Het feit dat er bij de leden om geld is gevraagd en er met een behoorlijke lobby een minieme meerderheid die voor de eenmalige bijdrage heeft gestemd is behaald doet sterk denken aan de situatie van KZ enkele jaren terug en is onomstotelijk het gevolg van slecht financieel beleid. Een financieel gezonde club hoeft zijn leden nou eenmaal niet te smeken om een noodzakelijke extra bijdrage. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe er met leden wordt omgesprongen die deze extra bijdrage weigeren te betalen (verhoging- deurwaarder – ondanks betaalde contributie verbod op het spelen van wedstrijden?)

Het is toch belachelijk dat dezelfde club die Doerner voor een paar wedstrijden laat invliegen zoiets aan zijn leden durft te vragen.

joop

@davdd,waarom zou ik met jouw waar of niet waar spelen? wat win ik daar mee?

Ik was er niet bij gisteren jij was er niet bij maar je denkt toch te weten wat er aan de hand is, en dat vind ik knap.

Misschien zijn er wel hele andere oorzaken?

joop

@@joop, die is volkomen relevant want op basis daarvan kan je oordelen en nu ben je aan het gissen.

tophockey staat bij heel veel vereniging los van de vereniging dus de vergelijking die je maakt met Doerner slaat nergens op, die word misschien wel door een sponser betaald, zou dat kunnen ?

davdd

@Jopie, eerst zeg je dat ik van niets weet. Dus vraag ik aan jou, je stelt je op als de Laren kenner, of wat ik weet klopt of niet en nu geef je niet thuis.

Maar ik hoop dat je dit stuk hebt gelezen, bevestigd alleen maar de feiten waar ik de basis van mijn mening over Laren heb gebaseerd.

https://oogoplaren.wordpress.com/2014/03/04/de-problemen-bij-lmhc/

Nogmaals, ik zou het zonde vinden als Laren kaport gaat, is een grote naam. Doch als je boven je stand hebt geleefd en de basis waarden van een hockeyclub hebt verloochend ten koste van de top vind ik dat je keihard op de blaren moet gaan zitten.

Wellicht is het aan de KNHB om hoofdklasse licenties uit te gaan geven. Geen gezond beleid geen hoofdklasse spelen

ben

DE speelsters worden betaald door coach Spee, dus daar gaat het geld in elk geval niet naar toe. Zielig beleid daar..

pieter

@ben, ja en Carlo Ancelotti betaald het salaris van Ronaldo en van de materiaalman

@joop

Natuurlijk zou dat kunnen Joop. Je kan deze twee zaken ook best scheiden, maar helemaal los zien van elkaar kun je ze (zolang je 1 club bent)nooit. De energie die je als club steekt in het vinden van een sponsor voor Doerner zou je ook kunnen steken in het vinden van een sponsor voor een gezonde en gezellige vereniging.

Dus, stel dat de financiele teloorgang niets te maken heeft met het topsportbeleid, had je als club wel al eerder (zoiets komt niet uit de lucht vallen) het zwaartepunt van je beleid kunnen aanpassen.

joop

@davdd, ja ik vraag aan jouw wat er gisteren dan gezegd is? want jij schijnt het allemaal te weten?

maar vervolgens ben je gewoon alleen maar aan het gissen .

Je komt verder met een stuk van een vader wiens dochters in het verleden op deze club gespeeld hebben? ja en nu ? dit is de mening van 1 individu ? laten we duidelijk zijn iedereen kan en mag een mening hebben.

Deze man is dus al 4 jaar weg, en weet nu nog hoe en wat er precies speelt?

Denk dat je plan omtrent de knhb niet heel realistisch is als het de voetbalbond de uefa al amper lukt om finacieel fairplay te creeeren.

De toekomst zal het allemaal leren

joop

@@joop, heb jij gelijk in, de tijd zal het leren.

Goedstuk van een vader

De problemen bij LMHC zijn in eerste instantie gebracht als ‘financiële gaten’ uit het verleden, een ‘erfenis’. Later bleek dat het ook om actuele financiële tekorten gaat.
Wie het rijtje van tekorten en hun oorzaken laat passeren, kan niets anders concluderen dat er, door het in leven laten van die erfenis én door de actuele financiële tekorten, structureel sprake is (geweest) van bad management. Zonder overdrijving moet worden gesteld dat dit inherent aan de club en haar cultuur is geworden.

Het kernprobleem evenwel is niet een financieel tekort, zijn niet gaten die gevuld moeten worden, niet de nieuwe bronnen die zouden moeten worden aangeboord. Dat zijn gevolgen. Geldoverschot en geldtekort zijn nooit op zichzelf staande grootheden, maar altijd ‘gevolgen van’.

Ik ben via twee dochters tamelijk nauw bij de club betrokken geweest van 1998 – 2010. Ik heb de club niet alleen gekend als vader/chauffeur, teambegeleider en supporter, maar ook twee seizoenen vanachter de bar. Vanuit mijn professie (journalist) en mede vanuit mijn opleidingen (bedrijfseconomie en cultuursociologie) heb ik volop de ruimte gehad om te zien, te gewaarworden, te ervaren, te begrijpen … en te concluderen.

Daar komt bij dat ik mij op een gegeven moment (als mens) sterk ben gaan ergeren aan de kolossale jaarlijkse verhogingen van de contributie, aan de verhalen van vele kanten dat ouders met stevige donaties een plaats ‘kochten’ voor hun wat betreft hockey volstrekt talentloze kind, dat de contributiekosten voor de senioren lager waren dan voor bijvoorbeeld de E’tjes, dat er heel veel geld wegging naar ‘ingevlogen topspelers’ en coaches, dat LMHC gebenchmarked met de collega-clubs in de regio by far de duurste was en dat (last but fucking no least!) de toegevoegde waarde voor met name de kinderen in de E, D en C-elftallen marginaal was en maar al te vaak reden tot ingehouden en expliciet geuite ontevredenheid.

Toen al heb ik de vergelijking met het principe van Marx gemaakt: het is de onderlaag die zich laat uitbuiten door de veel kleinere bovenlaag. Natuurlijk begrijp ik dat er voor het acteren op topniveau een bredere onderlaag aanwezig moet zijn, maar bij LMHC zijn in de loop der jaren de verhouding Marxiaans scheefgetrokken.

Het is daarom dat ik stel dat de club niet zozeer een financieel probleem heeft, maar wel een bestuurlijk/organisatorisch probleem. Topsport is goed, maar men is in deze ambitie ten koste van zichzelf te ver doorgeschoten.

Helaas is dit niet het enige probleem. Er is er nog een, mogelijk weerbarstiger en venijniger dan het voornoemde. LMHC is in de afgelopen jaren verworden tot een club in een club. Beter gezegd: tot een club in een sociëteit. Neem een spiegelei in de pan: gele dooier en daaromheem het eiwit. Maak het geel LMHC-blauw en geef het eiwit alle kleuren van de regenboog. Wat onstaat is LMHC anno 2014: een warenhuis van vertier en statusbevestiging en ook nog ergens wat (top)hockey.

Laren heeft veel te veel de hekken en deuren opengezet voor degenen die op zoek waren (zijn) naar een lounge, naar OSM-contacten; opengezet voor de rupjes-nooit-genoeg, degenen met dikke knip en geen ziel, de namaak-kak, het nieuwe geld dat denkt dat alles te koop is. Men kan het aan bijkans alles zien: de inrichting, de drift om nog meer kunstgrasvelden, de ‘rand-activiteiten’ op een doorsnee Super Sunday, het gebruik van het clubhuis + terrein als sociale etalage, de gesprekken, de lichaamstaal. Van de gezellige club waar de kids hockeyen, is LMHC uitgegroeid (…) tot een breed uitgewaaierde entertainment-organisatie waarin elf blauwhemden op het veld en sponsorborden daaromheen misschien nog de suggestie oproepen dat alle aanwezigen met hockey bezig zijn … Als ze winnen is dat een leuke bijkomstigheid: succes kent immers vele moeders en vader en jezelf daarmee kunnen identificeren is ook prettig.

De club dient zich niet alleen gesteld te zien voor de noodzaak een acuut financieel debacle af te wenden. De club dient zich daarboven (dus nog sterker, nog pregnanter) gesteld te zien voor de noodzaak in bestuur, organisatie en cultuur een omslag te realiseren. Nu alleen de gaten vullen betekent waarschijnlijk dat er over zes of 12 maanden weer een BALV zal zijn, met dan één agendapunt: hoe stellen we de overlijdensadvertentie op.

Let wel: ik gun degenen die op LMHC hockey spelen, voluit hun sport, hun ambitie, hun plezier. Ik gun LMHC het eeuwige leven, als hockeyclub. Ik gun het de gemeente Laren dat haar cultuurpalet mede door LMHC wordt ingekleurd. Maar … : de bovenlaag kan alleen maar bestaan bij een onderlaag die voldoende wordt gerespecteerd, die niet overmatig veel wordt uitgebuit. De brede onderlaag is nodig, maar het is geen eenrichtingsverkeer. De E’tjes hebben een rechtvaardige route richting de top nodig, en de top heeft veel lachende kinderen nodig met vooral spelplezier.

Laat ik met hoop eindigen.
Als …. áls de financiën weer op orde kunnen worden gebracht, als de kwaliteit van het bestuur op een hoger plan wordt gebracht, als de rechtvaardigheid in de club terugkeert, als de cultuur weer zal worden bepaald door sport pour la sport, als er wordt begrepen dat een gezonde ambitie voor topsport alleen maar gezond kan zijn als met name de kinderen die lid zijn recht wordt gedaan, en als er überhaupt wat normaler wordt gedaan en wat minder het ‘recht’ geldt van de dikke knip en de grote bek en de emapthie en behoefte aan gezelligheid weer meer ruimte krijgen ….

… dan is het zelfs heel waarschijnlijk dat zich dat uitbetaald (…) in resultaten én in sfeer die nu ongedroomd zijn.

Brekend: zojuist krijgen we deze melding: ‘Het verschil in voor- en tegenstemmen was minimaal; het verschil werd gemaakt door de speelsters van Dames I, die voor de extra contributie hebben gestemd. Omdat deze speelsters echter vrijgesteld zijn van contributie, hebben ze geen stemrecht, hadden ze niet mogen stemmen en was de stemming niet geëindigd in voor maar in tegen.’ We zoeken naar bevestiging.

Cash uit het Gooi

@ Joop,Nee je dames 1 mee laten stemmen omdat je anders geen meerderheid hebt is een handige zet.
Mag dit wel zijn betaalde spelers en geen leden?

davdd

@Joop, en voor de zoveelste keer zeg ik dat mij heel gisteren avond niets boeit. De reden dat ze dat geld nodig hebben is toch duidelijk?

Over de feiten die opnoem valt toch niet te gissen, dat is toch gewoon zo? Of niet? Want je bent niet mans genoeg het te ontkennen of bevestigen.

Kijk het trainers arsenaal wat ze hebben rondlopen in de jeugd en top, de natte droom van elke topclub, stuk voor stuk zeer goede trainers/coaches maar ik weet ook dat het allemaal geen goedkope jongens/meisjes zijn….

klaro

dames & heren 1 zijn gewoon lid bij de club, anders mogen ze niet voor de club uitkomen in de competitie.

het is geen voetbal of andere professionele club he.

Natuurlijk wel een verstandige zet. En kennelijk zijn er genoeg mensen die wel voor de verhoging zijn, los van de selectiespelers. Anders kom je ook niet zo dichtbij..

Haters lekker HATEN

David

Dames 1 hoort toch bij je club, dan mogen die toch stemmen.

Rare opmerking

schaar

Zo lang de grote geld uitgever Kik Thole daar in zijn rode ribbroek nog geknuffeld wordt. komt het wel goed met de club. Armoedzaaiers worden ingruild voor nieuw geld. Club heeft geen enkele identiteit.

Diederik

Weddenschap afsluiten wie de volgende club in Midden Nederland wordt zoals nu het geval bij Laren is ?? Graag reacties ??

tictac

Knap hoor, dat dit door de ALV is gekomen.
Ben eigenlijk wel benieuwd naar wat het alternatief was dat geschetst is.
Maar als ze zo doorgaan, dan knalt die hele boel daar in elkaar.
Chic is anders.

Linda

@Diederik: Kampong. Is nu al bezig. Hebben ook al “eenmalige” verhogingen door ALV geduwd. Gaat wel om andere bedragen dan Laren, maar ja in Laren heeft geld ook andere waarde…

lt

@ Linda; In Laren wonen ook minder wel gestelde mensen, terwijl half kampong in het Wilhelminapark vertoefd… Rare stelling

no problemo

Wat is het probleem nou eigenlijk??
In het Gooi wonen alle vermogenden als de De Molletjes, de Borsatootjes en de Oerlemannetjes. Die kunnen echt wel een paar honderd euri’s missen hoor. Als de kids daarmee op een leuke club kunnen blijven hockeyen. En als je het niet kan betalen, dan moet je je kind niet op hockey doen.

En wat een onzin wat ik hier lees; dat de internationals 80K per jaar verdienen??

Welnee voor het geld moet je geen hockeyer worden hoor.

lala

@ Jo problemo zou hockey niet toegankelijk voor alle kinderen moeten zijn? stel je hebt drie kinderen. Al ruim 1300 euro aan contributie weggetikt, los van outfits stocks etc , snap ik dat je geen zin hebt om nog eens 600 euro te betalen omdat de hockeyclub waar je kind in c8 hockeyd en maximaal 2 uurtjes per week traint zijn financiële zaken niet op orde heeft.

Flauwe grap

Ik zie op Funda in Laren zo maar huizen te koop staan van onder de 3 ton!

hokkie

Ik blijf erbij dat het erg knap is dat de club dit er doorheen heeft. Laren heeft 1500 leden. De opkomst was 969 leden, 2/3 was aanwezig! Daarvan heeft een nipte meerderheid voor gestemd (492 tegen 477 stemmen).
Toch vraag ik me af of je dit zomaar door de strot kan duwen bij alle leden. Er zijn mensen die dit niet kunnen betalen. Kan dit juridisch? Je gaat een verbintenis aan voor een seizoen, daarbij heb je ook een financiële afspraak en dan blijkt ineens halverwege de looptijd dat je bij moet lappen!

Sjaak

Als een seniorlid 3 stemmen heeft en een juniorlid 1 stem dan kom je door het laten meestemmen van D1 en H1 als makkelijk aan 100 stemmen voor. Ga er maar vanuit dat de Nee-stemmers allemaal ouders waren met 1 stem en dus is het aantal nee-stemmers veel groter in aantal.

??

WAT is nou eigenlijk het probleem bij Laren?
HOE zijn ze in de financiele nood beland?
Is het de crisis die zelfs in het Gooi heeft toegeslagen of is het iets anders?

V

Laren heeft een serieus probleem. Wel meerdere problemen om precies te zijn; sponsors en enkele vermogende leden hebben de afgelopen 20 jaar de tekorten kunnen afdekken die het spelen van tophockey aan de Eemnesserweg.

Economische crisis, afnemende vermogens en nog wat prive perikelen van enkele leden hebben ervoor gezorgd dat deze gegarandeerde inkomstenstroom is opgedroogd de laatste jaren.

Dat het spelen van tophockey investeringen met zich meebrengt is evident. De vraag is wat het oplevert. In het geval van Laren, eigenlijk niks, ergo het kost alleen maar geld. Deze dorpsclub heeft grootstedelijke hockey ambities, maar ontbeert daarvoor:
1. het kader
2. commerciele aantrekkelijkheid(als dit in het hockey al uberhaupt te verkapitaliseren is)
3. een grote trouwe supporters schare die genieten van ‘hun Dames en Heren 1’

Ik meen dat we het er hier wel eens vaker over gehad hebben; moet je je als club niet afvragen waar je het voor doet? Als je het kennelijk niet voor je leden doet, de club een hart ontbeert incasu: zelfs uitgestorven is op een zondag als Dames en Heren 1 thuisspelen, dan zou ik, zelfs als oud Heren 1 speler van Laren, mij toch afvragen of ‘ het Gooische model’ niet een veel aantrekkelijker alternatief is…

gegroet,
V.

Bert

Heb al eerder geschreven dat ( en ik heb niets met Gooische) Gooische het wèl begrepen heeft. Heb aantal maanden geleden al gewezen op artikel in de papieren hockey.nl. Ze hebben daar de goede keuzes gemaakt. Hoe erg is het voor hen dat H1 en D1 niet meer in de top van NL spelen? Niet zo erg denk ik, op zaterdagen én zondagen is het er volle bak en leuk. niks geen mensen van buiten halen, daarmee creeer je een clubgevoel. Een vereniging van en door de leden. Wat mij betreft een voorbeeld voor Laren, maar ook tal van andere clubs die meglomane tophockey- en accomodatieplannen voorrang hebben gegeven en de grote bulk aan breedtesportleden als melkkoe gebruiken. Hoe is het uit te leggen dat er tonnen naar jeugd tophockey (betaalde staf van soms wel drie personen, video, diëtisten (!!!), vele trainingsuren, wedstrijd- en trainingskleding, lunch na de wedstrijd etc.) en H1 en D1 (zie voorgaande maal x, plus spelerssalarissen etc.) gaat, de club daardoor in financiële problemen komt en de grote meerderheid van de leden (die blij mogen zijn als ze 1 keer per week uurtje trainen op achteraf gelegen zandveld met een ongediplomeerde en niet altijd gemotiveerde trainer hebben) als breedtesporter de poeplap mogen trekken? Goed beschouwd onbegrijpelijk dat (bestuur van) clubs als Laren (maar zij zijn vast niet de enige) daar tijdens ALV’s mee weg komen.

davdd

Ik vind de stemming ook marginaal, zo een klein verschil. Het lijkt mij logisch dat er een groter verschil moet zijn want ik ben bang dat de club nu in tweeën is verdeeld.

Daarnaast als het waar is dat seniorleden 3 stemmen hebben en junior 1 dan is dit dus een schijnvertoning. Ten eerste Laren heeft amper senioren. Ten tweede zou het wel heel krom zijn als heren 1 dames 1 mee mogen stemmen. Ja ze zijn lid maar het lijkt mij stug dat ze contributie betalen, integendeel ze krijgen salarissen/vergoedingen. Dus mee laten stemmen over zoiets ingrijpendst voor de normale leden is echt een messteek in de rug!!! Schaam je Laren bestuur!!!!

benieuwd?

Wie o wie is verantwoordelijk voor het afsluiten van discussies op hoofdklassehockey.nl? wie is eind verantwoordelijk?… vind het echt raar dat deze discussie blijft open en veel anderen worden snel afgesloten? wie bepaald dit? ben benieuwd!

Censuur

@benieuwd waarom zou deze discussie gesloten moeten worden? Censuur?? worden er dingen gezegd die dicht bij de waarheid komen beetje raar dit….
Overigens de 66% norm is kennelijk niet gehaald bij de ALV. Of telt het bestuur gemakshalve de niet stemmers bij de voor stemmers? Als Laren 1500 leden heeft dan zouden 990 leden voor moeten stemmen en 510 tegen volgens mij is het nu 492 voor en 477
tegen dat is totaal 969 leden die aanwezig waren.
66% van 969 is 639 leden die voor moeten zijn en dat halen ze dus bij lange na niet!
deze stemming zou dus naar mijns inziens niet geldig mogen zijn.

Club

@benieuwd, sluit ik me bij aan, gaat helemaal nergens over.

@Censuur

Senioren hadden 3 stemmen en jeugdleden 1

Dus in theorie is het mogelijk dat 164 senioren voor hebben gestemd en 477 jeugdleden tegen.

sjon

Klopt het dat er een heel seniorenteam zich heeft teruggetrokken hierdoor?

jaja

Daar gaan weer 45 stemmen aan stemvee

tictac

Moet er een minimum opkomst zijn?
Moet er een bepaald percentage voorstemmers zijn?
Wie heeft de staturen van Laren?

joop

Misschien hadden de leden die nu moord en brand schreeuwen wat vaker naar een ledenvergadering moeten gaan? dat is het moment dat iedere sportvereniging zijn of of haar begroting presenteert, dus ook een moment dat je je eventuele onvrede kunt aangeven of tegen een begroting kunt stemmen.

Wat is trouwens de toegevoegde waarde van een brief van een ouder die 4 jaar geleden kinderen op deze club had? weet hij nu nog hoe het er aantoe gaat? ik kan bijvoorbeeld niet vertellen hoe het met mijn vorige werkgever gaat 4 jaar later.

Pascal

@ Joop, sinds je vertrek gaat het stukken beter met ons. Groet, je oude werkgever.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.