Laura Nunnink: "Op zoek naar de juiste vorm om teams helemaal weg te spelen" - Hoofdklasse Hockey Nederland
Laura Nunnink werd vandaag verkozen tot topspeelster van de wedstrijd.

Laura Nunnink: “Op zoek naar de juiste vorm om teams helemaal weg te spelen”

Even leek het erop dat Laura Nunnink de wedstrijd tegen Ierland moest verlaten met een blessure aan haar gezicht. Gelukkig kon de energieke middenveldster terug komen in de wedstrijd. En hoe? Laura Nunnink werd verkozen tot topspeelster van de wedstrijd.

Lang duurde het niet voordat Oranje de openingstreffer op het scorebord kon zetten. Een mooie actie van Laura Nunnink werd meteen een harde overtreding gestopt. Het resultaat, een strafbal. Caia van Maasakker mocht aanleggen en scoren. De Nederlandse dames stonden al na tien minuten op voorsprong en de missie om Europees goud in eigen land te halen was gestart. Uiteindelijk liep de score op na een 4-0 overwinning. Een ruime overwinning, maar ook met een wedstrijd waar niet alles liep zoals het moest lopen. Laura Nunnink: “Het is onze tweede wedstrijd in een lange tijd. Soms loopt het heel mooi en soms gaat het stroef. Je merkte het bijvoorbeeld vandaag ook. Sommige aanvallen liepen heel goed, maar dan bleef de beslissende pass achterwege. Uiteindelijk krijg je daardoor te weinig kansen om de score verder omhoog te gooien. We zijn op zoek naar deze vorm, want als dat lukt dan kunnen we teams helemaal wegspelen”.

Hoofdblessure

Even leek het erop dat Nunnink de wedstrijd niet kon vervolgen. Een ongelukkige botsing zorgde ervoor dat zij na twintig minuten spelen even na de kleedkamer moest om te kijken of ze nog bij haar positieven was. Gelukkig constateerde de arts dat alles goed was en nog geen vijf minuten later kwam ze weer in het veld: “Ik weet niet goed wat er gebeurde. Een klap tegen mijn hoofd zorgde ervoor dat ik even gecontroleerd moest worden. Nu heb ik een beetje hoofdpijn en nog een blauw oog, maar verder voelt alles gelukkig nog goed”.

Topspeelster van de wedstrijd

Door het doorzettingsvermogen in de wedstrijd, maar vooral door de energie die Laura Nunnink vandaag in de wedstrijd gaf, besloten de Oranje fans om haar hier vandaag te nomineren tot topspeelster van de wedstrijd. Ze liet daarmee Stella van Gils en Eva de Goede net achter zich.

Reageer