Laura Nunnink: ‘We waren allemaal zo gedreven’

(c) Roel Ubels

De eerste overwinning op Laren sinds 1985 leverde Oranje-Rood een ticket voor de play-offs op. Dankzij een 4-0 zege plaatste de Eindhovense ploeg zich zondag voor het tweede jaar op rij voor de apotheose van het seizoen.

Voorafgaand aan het duel op de laatste speeldag in de Hoofdklasse stonden zowel Laren als Oranje-Rood na 21 competitiewedstrijden op 41 punten. Laren had vanwege een beter doelsaldo genoeg aan een gelijkspel. Oranje-Rood moest winnen en stond na acht minuten spelen al met 0-2 voor.

Vier goals voor rust

Maud Renders opende na vijf minuten de score, nadat keepster Joyce Sombroek een rebound weggaf na het schot van Laura Nunnink. Even later haalde Freeke Moes doeltreffend uit met haar backhand. Vervolgens pushte Valerie Magis de eerste strafcorner van Oranje-Rood binnen, waarna Fleur Broers op slag van rust een schot van Moes in het doel tipte.

“Deze wedstrijd was eigenlijk een kwartfinale”, zegt Laura Nunnink van Oranje-Rood. “We waren allemaal zo gedreven. We hebben vorig jaar voor het eerst de play-offs gespeeld en dat smaakte naar meer. Dus daar zijn we vandaag (zondag, red.) volle bak voor gegaan.”

Wow, 4-0

“In de rust was het wel: wow, 4-0”, gaat Nunnink verder. “Dat is in het hockey natuurlijk best wel veel. Daar teken je voor.”
Na rust veranderde er niets meer aan de stand. Laren probeerde met een extra veldspeelster nog iets te forceren. Het offensief leverde niet meer dan een strafcorner op. Ook Oranje-Rood kreeg niet echt veel kansen. Fiona Morgenstern had de beste mogelijkheid op 0-5, maar haar schot ging voorlangs het lege doel.

In de taak spelen

“Omdat zij zonder keeper speelden, werd het een beetje chaotisch. We waren iets te snel naar de goal gericht, maar ik denk dat iedereen daarna goed in zijn taak heeft gehockeyd. Ik ben zo trots op het team. Iedereen deed wat ie moest doen. Dat hebben we van vorig jaar geleerd. Toen wilden we misschien te veel doen. Nu deed iedereen wat ie moest doen. En ja, dan kunnen we heel goed hockeyen.”

Oranje-Rood sloot de reguliere competitie af met een puntentotaal van 44, het meeste ooit en zeven punten meer dan vorig seizoen. “Het is best wel een verschil met vorig jaar en daar zijn we ook trots op. We merken dat we stappen maken. Niet alleen de play-offs halen, maar nu ook meer punten. Ik vind dat we beter staan te spelen dan vorig jaar. Daarin maken we ook stappen.”

Amsterdam tegenstander in play-offs

Zondag staat de eerste wedstrijd in de play-offs gepland tegen de nummer één van het reguliere seizoen Amsterdam. Vorig jaar strandde Oranje-Rood in de halve finales na twee nederlagen (2-0 en 5-0) tegen de latere landskampioen Den Bosch.

“Vorig jaar was alles nieuw, een nieuwe ervaring”, zegt Nunnink. “Toen wilde iedereen een tien halen. Je hoeft geen speciale dingen te doen. Wij moeten het echt van het team hebben en van het harde werken. Gewoon je taak uitvoeren. Dat is het belangrijkste en dan hockey je goed als team.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Laren en Oranje-Rood
Bekijk de foto’s van het duel tussen Laren en Oranje-Rood

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.