Lauren Stam scoorde, maar rendement uit corners lijkt te laag - Hoofdklasse Hockey Nederland
Lauren Stam in actie op het EK Hockey.

Lauren Stam scoorde, maar rendement uit corners lijkt te laag

Het werd een schitterend feest voor de dames van Oranje. Na een lastig begin, werden de Spaanse dames vanaf het tweede kwart helemaal weggespeeld. Met een 7-1 overwinning plaatste Nederland zich voor de halve finale van het EK. Een grote overwinning, maar volgens verdedigster Lauren Stam niet een gemakkelijke.

“Het was zeker geen makkelijke wedstrijd. De Spaanse dames vond ik echt sterk spelen. De doelpunten waren mooi, maar we hebben er veel energie voor moeten geven. Ik vond dat de Spaanse dames heel technisch waren”, aldus Lauren Stam die vandaag als een rots in de branding in de Nederlandse defensie stond.

Doelpunt

Lauren Stam werd een van de gevierde vrouwen gisteravond. In het tweede kwart mocht zij aanleggen voor een strafcorner en met succes. De bal leek houdbaar omdat de bal rechtdoor ging. De Spaanse keepster Ruiz zat er uiteindelijk naast. Volgens Stam een bekeken corner: “Ik had het gevoel dat daar de ruimte lag. Rechtdoor is de kant van de lijnstop. De lijn lag vrij. Ik was blij met het doelpunt”.

Kritisch

Een hoogtepuntje in de wedstrijd. Toch mogen de Oranje dames ook kritisch naar zichzelf kijken. Tegen Ierland werd maar één van de vier corners gescoord en ook gisteren maar twee van de zeven. Een laag rendement voor een ploeg die vele topschutters in haar selectie heeft. Frederique Matla, Caia van Maasakker, Lauren Stam en ook de van blessure terugkomende Ireen van den Assem hebben allemaal een dodelijke corner. Toch is Stam niet echt bezorgde over het rendement: “We hebben vele varianten. Je zag er vandaag ook nog een met Eva de Goede. Of het rendement te laag is? Dat weet ik niet. We gaan morgen met het team een en ander analyseren en zullen dan tegen Schotland er weer voor zorgen dat we vele mooie aanvallen kunnen maken”.

Reageer