Laurens Goedegebuure: ‘Veertig minuten plezier maken’

(c) Peter Klanke

De heren van Cartouche promoveerden afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse Zaal. Vorige week op de eerste speeldag won de ploeg beide wedstrijden, maar zaterdag in Utrecht incasseerde Cartouche twee nederlagen, tegen Amsterdam (6-3) en Almere (9-2). Volgens doelman Laurens Goedegebuure gaat het er dit seizoen vooral om om plezier te hebben in het zaalhockey.

“Je mag verwachten dat we heel veel lol hebben”, antwoordt Goedegebuure op de vraag wat we kunnen verwachten van Cartouche. “We vinden het allemaal heel leuk om te spelen en dat straalt er ook wel een beetje van af. Gewoon veertig minuten plezier maken.”

Zien waar we uiteindelijk staan

Over een doelstelling van de promovendus zegt Goedegebuure. “Ik heb geen flauw idee. We maken heel veel plezier en daarna zien we wel waar we staan. Play-offs? Ik denk niet dat we zo ver moeten kijken.”

Afgelopen seizoen stond Goedegebuure nog onder de lat bij Amsterdam. Met deze ploeg won hij drie zaaltitels op rij. Bovendien werd hij met Oranje in 2015 wereldkampioen in de zaal. Deze opgedane ervaring wil haar graag delen met zijn nieuwe ploeggenoten.

Ervaring

“Vanwege de ervaring herken je sommige dingen, situaties en dat probeer ik een beetje over te brengen”, zegt Goedegebuure die tijdens time-outs vaak het bord ter hand neemt om spelsituaties te bespreken.

Hoewel Goedegebuure twee jaar geleden een punt zette achter zijn internationale loopbaan en nu op clubniveau een stap terug heeft gedaan, blijft de liefde voor het zaalhockey springlevend. “Ik vind het heel leuk om te doen”, zegt de sluitpost die onlangs nog met zijn voormalige ploeggenoten van Amsterdam, Robert Tigges, Teun Rohof en Nicki Leijs, een zaaltoernooi in Zuid-Afrika speelde.

Tegen Zuid-Afrika

“Wij spelen in een gelegenheidsteam een soort demonstratiewedstrijd tegen Zuid-Afrika. Zij kunnen hier niet oefenen. Dat kost te veel geld dus vliegen ze ons in, stellen een team samen en dan spelen wij tegen de nationale ploeg. We helpen zo eigenlijk Zuid-Afrika in de voorbereiding op het WK Zaal.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.