Lidewij Welten breekt middenhandsbeentje - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lidewij Welten breekt middenhandsbeentje

International Lidewij Welten heeft maandag tijdens een training met het Nederlands Elftal Dames een bal op haar linkerhand gekregen en daardoor haar middenhandsbeentje gebroken, zo constateerde de medische staf van het Nederlands Elftal. De medische staf sluit deelname van Welten aan de Rabobank Hockey World Cup 2014 (31 mei – 15 juni 2014 in Den Haag) echter nog niet uit.

Teamarts Conny van Bentum: “We werken met een team van specialisten aan het herstel van Lidewij. Aangezien het gisteren is gebeurd is het nu te vroeg om te zeggen of ze voldoende is hersteld voor de start van het WK, maar het is in theorie niet onmogelijk. We gaan per dag evalueren of het nog haalbaar is of niet.”

Het Nederlands Elftal Dames speelt op zaterdag 31 mei om 19.45 uur haar eerste wedstrijd tegen Japan. Op vrijdag 30 mei voor 19.45 uur moet de definitieve lijst van achttien speelsters bekend zijn bij de toernooidirectie van de Rabobank Hockey World Cup 2014.

Mocht blijken dat het WK toch te vroeg komt voor Welten, dan zal haar plek overgenomen worden door Charlotte Vega of Kitty van Male. Beide speelsters staan stand-by en trainden de afgelopen weken mee met Oranje.

Comments (2)

  1. Sterkte! Ik hoop dat je er bij bent!

  2. Sh…………..
    En nu duimen want als er een moet spelen en schitteren is het deze dame.
    Daarvoor kom ik na het stadion!
    Hopelijk is er weer een creatieve medicus die met een oplossing komt.

Reageer