Lidewij Welten genomineerd voor FIH Player of the Year - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lidewij Welten genomineerd voor FIH Player of the Year

Lidewij Welten maakt kans om verkozen te worden tot FIH Player of the Year. De winnares van 2015 neemt het op tegen Delfina Merino (Argentinië), Stacey Michelsen (Nieuw-Zeeland), Melissa Gonzalez (Verenigde Staten) en Alex Danson (Groot-Brittannië).

Vorig jaar ging de award net als in 2009 naar de inmiddels gestopte Naomi van As. Mijntje Donners (2003), Minke Booij (2006), Maartje Paumen (2011 en 2012) en Ellen Hoog (2014) waren de andere Nederlandse winnaressen van de eretitel.

Keepster van het jaar

Anne Veenendaal is genomineerd in de categorie beste keepster. Ze strijdt met Aisling D’Hooghe (België), Jackie Briggs (Verenigde Staten), Dongxiao Li (China) en Maddie Hinch (Groot-Brittannië), de winnares van vorig jaar. Veenendaal kan in de voetsporen treden van Joyce Sombroek, die de prijs in 2014 en 2015 won.

Liefst drie Nederlandse speelsters hebben de nominatie van talentvolste speelster op zak: Frédérique Matla, Laura Nunnink en Xan de Waard. De andere genomineerden zijn Maria Granatto (Argentinië), die vorig jaar won, en Nike Lorenz (Duitsland).

Stemmen

De winnaars van de awards worden bepaald aan de hand van het oordeel van een panel deskundigen en het publiek. Fans kunnen online via de website van de internationale hockeyfederatie tot 14 januari 2018 hun stem uitbrengen.

Comments (2)

  1. Begrijp de nominatie van Anne Veenendaal niet.De keepsters van Oranje,Anne Veenendaal , Josine Koning en ook sinds kort Julia Remmerswaal hebben eigenlijk het afgelopen jaar niets te doen gehad dank zij de voortreffelijke verdediging. Konden dus ook niet opvallen . Anne is helaas nog geblesseerd en was er in Australië en Nieuw Zeeland niet bij. Als je de hoofdklasse er bij optelt.had eigenlijk Koning moeten worden voorgesteld ….. met de minste tegengoals .Ik ga maar op de Belgische keepster stemmen die het op het EK en HWL Brussel geweldig heeft gedaan.

  2. Ach ja dit heeft toch ook niet veel met echte prestaties te maken. Welten heeft na de competitiestart nog geen fatsoenlijke bal geraakt en de beste speler van de herenhoofdklasse (Fuchs) is niet genomineerd omdat hij even geen interlands speelt. En het niveau van het spel is de laatste twee jaar internationaal bij de dames zo ver teruggezakt dat je je af moet vragen wat een nominatie voor een verdediger of keeper waard is. Sombroek is nog steeds met afstand de beste NL keepster maar niet meer op het internationale toneel.

Reageer