Lidewij Welten: ‘We hebben onze klasse laten zien’

De Oranjevrouwen leken in de kwartfinales tegen Argentinië op weg naar een ruime overwinning, maar in de slotfase werd het nog spannend. Argentinië kwam nog terug naar 3-2, maar Nederland hield stand en bereikte de halve finales waar Duitsland wacht.

“Uiteindelijk hadden we het betere van het spel”, zegt Lidewij Welten voor de camera van de NOS. De speelster van Den Bosch opende al na vijf minuten de score voor Nederland. “We hebben onze klasse laten zien en hadden de 4-0 moeten maken.”

Gele kaarten

Oranje kreeg het moeilijk toen vlak achter elkaar Eva de Goede, Naomi van As en Margot van Geffen met geel naar de kant moesten. “Met een man minder is het lastig hockeyen. Zij gaan komen en met acht man kan je niet naar voren hockeyen”, zegt Maartje Paumen.

“We hebben het goed gedaan en alles gegeven”, gaat Paumen verder. “Ik ben trots op de ploeg, trots op hoe we gevochten hebben. Zo binnenslepen geeft een goed gevoel.”

Lekker

Bondscoach Alyson Annan was na afloop enorm trots op haar ploeg. “Het was precies hoe we wilden starten en spelen”, doelt Annan op de snelle openingstreffer. “Het is een fantastische overwinning. We hebben Argentinië eruit geflikkerd. Heel lekker.”

Lang nagenieten van overwinning zit er niet in. Het vizier moet op Duitsland worden gericht, een ploeg die in de groepsfase met 2-0 werd verslagen “Ik ben zeker al bezig met Duitsland”, zegt Annan voor de camera van de NOS. “Die 2-0 doet er niet toe. Dat was een poulewedstrijd.”

Reageer

Contact Us