Lidewij Welten wil loopbaan afsluiten bij Kampong | Hoofdklasse Hockey Nederland
Lidewij Welten wil haar loopbaan afsluiten bij Kampong.

Lidewij Welten wil loopbaan afsluiten bij Kampong

De 229-voudige international Lidewij Welten kiest na zeventien seizoenen HC Den Bosch voor een nieuwe uitdaging bij Kampong Dames 1. De 31-jarige aanvalster maakte in 2008 haar debuut in Oranje en werd tweemaal Wereldkampioen, vier keer Europees Kampioen en won in 2021 in Tokyo de derde Gouden medaille op haar vierde Olympische Spelen.

Welten begon bij HOD en vertrok in 2003 naar HC Den Bosch waarmee ze maar liefst twaalf keer Landskampioen werd en elf keer de Europa Cup/EHL won. In 2015 werd ze benoemd tot FIH player of the Year en in 2021 werd ze na de Spelen bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Welten is blij met de overstap naar Kampong: “Na zoveel mooie jaren bij Den Bosch was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Op weg naar Parijs 2024 wil ik nog één keer alles uit mezelf halen en daar hoorde voor mij deze stap bij. Uit m’n comfortzone stappen, en samen met een nieuw, jong en ambitieus team verder bouwen. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière ”.  

Welten is nu bezig aan haar laatste seizoenshelft bij Den Bosch en sluit na de zomer aan bij het team van coach Fleur van de Kieft.

Fleur van de Kieft is erg blij met de komst van Lidewij. “Zij heeft fantastische kwaliteiten als speelster waarmee ze per definitie een enorme meerwaarde gaat zijn binnen ons team. Daarbij is ze met haar ervaring en mentaliteit in staat om een extra dimensie toe te voegen aan onze jonge, talentvolle groep.  Daar gaan we in deze fase met nieuwe doelen met heel veel plezier naartoe werken”.

Oud-International en huidig bestuurslid Tophockey Roderick Weusthof sluit zich hier helemaal bij aan en voegt nog toe: “Ik ben er trots op een wereldtopper 

Reageer