Lisa Scheerlinck gaat spelen voor België

Lisa Scheerlinck heeft besloten te spelen voor de Belgische nationale ploeg. Dat meldt de krant De Morgen. De 22-jarige speelster van Oranje-Rood heeft een dubbel paspoort en kan dus uitkomen voor de Red Panthers.

Scheerlinck, die in diverse Nederlandse vertegenwoordigende elftallen heeft gespeeld, was volgens eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Mooie tijd

“Ik kijk met veel trots en plezier terug op de momenten die ik heb beleefd in de Nederlandse jeugdelftallen. Het was een mooie tijd en ik heb er enorm van genoten, maar het is nu tijd voor iets nieuws”, zegt Scheerlinck in De Morgen.

“Ik wil met België naar de top. Hierbij hoop ik dat ik met mijn Nederlandse hockeyervaring wat bij kan brengen. Tevens is dit voor mij een prachtige kans om internationaal tophockey te spelen.”

Vereerd

“Ik ben dan ook enorm vereerd dat ik straks samen met de andere Red Panthers het Belgisch volkslied uit volle borst mag meezingen”, zegt Scheerlinck.

In Rio zijn de Red Panthers er niet bij. De Belgische ploeg richt zich op de kwalificatie voor het WK in 2018. Plaatsing voor dat eindtoernooi moet worden afgedwongen tijdens de Hockey World League, die in juni volgend jaar, in het Belgische Sint-Lambrechts-Woluwe wordt afgewerkt.

Reageer

Contact Us