Lisanne de Lange geschikt verklaard voor topsport

(c) Roel Ubels

Goed nieuws voor Lisanne de Lange. Uit nader onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een hartafwijking bij de speelster van Laren. De Lange heeft volledig groen licht gekregen voor de beoefening van topsport.

“Het was voor mij een vervelende en onzekere periode en ik ben blij dat die nu voorbij is. Ik heb me altijd gezond gevoeld, dan is het behoorlijk schrikken als je plotseling met zo’n proces wordt geconfronteerd. Gelukkig is uit alles gebleken dat ik topfit ben en sta nu lekker in de zaal te hockeyen en straks weer op het veld!”, zegt De Lange in het persbericht van de KNHB.

Nader onderzoek na keuring

De Lange onderging in Nederland op 3 november een reguliere medische keuring. De resultaten van deze keuring gaven aanleiding tot nader onderzoek. Een aanvullende echo liet geen afwijkingen zien.

De Lange werd opgeroepen voor de selectie van de Oranjedames om naar Nieuw-Zeeland af te reizen voor de Hockey World League Final. Na aankomst werd er een CT-scan gemaakt en bleek een aanvullend inspanningsonderzoek gewenst. Hierop besloot de KNHB om De Lange uit voorzorg terug te trekken uit de selectie voor het toernooi.

Extra onderzoek

De gegevens uit diverse onderzoeken in Nieuw-Zeeland zijn na terugkomst in Nederland ook bekeken door de cardioloog die betrokken was bij het eerdere onderzoek. Tevens is er nog een extra onderzoek gedaan. Naar aanleiding van de resultaten van de onderzoeken is vastgesteld dat er van een hartafwijking geen sprake is.

De Lange mag topsport bedrijven en kan derhalve uitkomen voor haar club Laren en de nationale selecties. Afgelopen zondag speelde ze al mee met haar ploeg in de Hoofdklasse Zaal.

Gezondheid staat voorop

Technisch directeur Arno den Hartog van de KNHB: “Wij zijn blij voor Lisanne dat zij goed nieuws heeft ontvangen van de cardioloog. Het was vervelend om te moeten besluiten dat Lisanne niet mocht deelnemen aan de HWL Final, maar wij zijn er van overtuigd dat dit de juiste beslissing was. De gezondheid van Lisanne heeft voor ons altijd voorop gestaan.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.