Nederlandse dames winnen kraker tegen Argentinië in Buenos Aires | Hoofdklasse Hockey Nederland

Nederlandse dames winnen kraker tegen Argentinië in Buenos Aires

In het CeNARD stadion in Buenos Aires stond op zondagavond de kraker Argentinië – Nederland op het programma. Dit stadion was uiteindelijk gevuld met meer dan 4.000 fanatieke Argentijnse fans. Na een overtuigend begin van de Nederlandse dames, komt Argentinië terug tot 1-1. Uiteindelijk wint Oranje door in het derde kwart de 1-2 te scoren.  

Nederland dat met een licht overwicht de wedstrijd start, komt uiteindelijk in het eerste kwart op een 1-0 achterstand. Argentinië is dodelijk met de eerste strafcorner die ze krijgen. Nadat de eerste slag mis wordt geslagen is het Silvina d’Elia die de rebound netjes inschiet. Het einde van het eerste kwart zorgt voor een balbezit van 58% voor Nederland.

In het tweede kwart is het Nederland die snel terug komt. Frederique Matla wordt vrij gemakkelijk gevonden en nadat zij in een snelle beweging de keepster op het verkeerde been zet, wordt de bal makkelijk in het goal geschoven. Aan Argentijnse kant is het topper Delfina Merino die haar team op sleeptouw neemt en er voor zorgt dat er iets meer druk komt richting het Nederlandse goal.
Het derde kwart wordt wat grimigger, een aantal groene kaarten vallen voor beide teams. Ook is het Argentinië die meer balbezit in het derde kwart nu heeft (56%). De Argentijnen creëren meerdere strafcorners, maar alleen een bal op de lat is het grootste gevaar. Met FIH wereldspeelster Eva de Goede en debutant Lisa Post houden de Nederlandse dames de 1-2 in het derde kwart op het scorebord.
In het vierde kwart is het Argentijnse publiek goed hoorbaar. De spanning stijgt en meerdere corners worden gecreëerd door Argentinië. In tegenstelling tot bij de heren, blijven de Nederlandse dames rustig. Wel zorgen een aantal gele kaarten in de slotfase ervoor dat beide teams een aantal minuten met een minderheid spelen. Nederland wint tegen Argentinië, en stijgt door deze overwinning in de Pro League competitie.

 


 

 

Hier lees je de uitgebreide live-updates van de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië die op zondagavond 22.30 uur Nederlandse tijd werd gespeeld. 

Opstelling Oranje: Anne Veenendaal (GK), Laurien Leurink, Marloes Keetels, Kelly Jonker, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Frederique Matla, Lauren Stam, Margot van Geffen, Eva de Goede, Lisa Post

Opstelling Argentinië: Belen Succi (GK), Sofia Toccalino, Victoria Zuloaga, Rosario Luchetti, Carla Rebecchi, Delfina Merino (c), Florencia Habif, Victoria Sauze, Lucina von der Heyde, Celina di Santo, Silvina d’Elia

 

0′ Beide teams lopen het veld op. Het beloofd een kraker van jewelste te worden. Nederland de gedoodverfde favoriet en in goede doen nemen het op tegen de Argentijnse dames die zeer populair zijn in eigen land. Lisa Post (Speelster van Oranje Rood), debuteert vandaag in de voorhoede van het team van Oranje. Kunnen de dames wel winnen in Buenos Aires na het verlies van de Nederlandse mannen?

2′ De eerste paar minuten zijn voor Oranje. Druk wordt er gezet op het Argentijnse goal.

7′ Nederland heeft nog steeds veel balbezit. Echte kansen worden nog niet gecreëerd. Argentinië heeft ‘het huis’ goed dicht.

10′ Lisa Post speelt vandaag haar eerste wedstrijd, nadat Freeke Moes vorige week haar debuut al had gemaakt tegen de USA. Het is goed om te zien dat bondscoach Alyson Annan verschillende speelsters laat debuteren in de Pro League wedstrijden. Vorige week was hoofdklassehockey.nl nog in Amsterdam waar een interview werd gehouden met een ander Oranje talent, Felice Albers.

14′ Argentinië neemt de leiding, nadat de rebound erin wordt geslagen bij een genomen strafcorner. Tussenstand: 1-0

17′ In het tweede kwart is het Frederique Matla die met een 1 op 1 keepster Succi uitspeelt. Nederland komt terug tot 1-1. 

18′ FIH wereldspeelster Eva de Goede is een van de speelsters die vandaag weer speelt tegen Argentinië. Kan zij vandaag het verschil maken?

21′ Nederland krijgt een strafcorner. Een sleep van Caia van Maasakker gaat er niet in. Argentinië is snel in haar counter, maar komt ook niet tot scoren.

25′ Oranje heeft nog steeds beduidend meer balbezit, maar tot gevaarlijke kansen komt dit nog niet. Het lijkt erg lastig te zijn om de spitsen te vinden in de cirkel

29′ Argentinië zet iets meer aan. Lucina von der Heyde wordt vaker gezocht. Lucina, in Augustus nog uitgeroepen tot beste jonge speelster van het WK zal een van de nieuwe steunpilaren worden van het nieuwe Argentijnse dameshockey. Het einde van het tweede kwart geeft een 1-1 tussenstand.

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart en Argentinië creëert meteen een strafcorner. De corner wordt niet goed gestopt, maar toch valt er een schotkans. Een nieuwe corner wordt veroorzaakt door een goede actie van von der Heyde. Strafcorner twee, komt op een lichaam, en een nieuwe strafcorner is het gevolg. Ook nu wordt de bal ingeslagen, en komt de bal op een lichaam terecht, strafcorner vier wordt genomen…. Goed verwerkt door Nederland, de score blijft op 1-1 staan.

34′ Doelpunt! Doelpunten maker is Pien Sanders. Een prachtige variant wordt teruggeven naar de aangeefster Sanders. Zij pusht de bal hoog in het net. 

37′ Strafcorner zes is een feit voor Argentinië. Wat brengt het blauwe gevaar ons nu? Een hard schot gaat via de tip, uiteindelijk tegen de lat. Wat een mooie tip in! Geen doelpunt voor Argentinië.

38′ Het initiatief ligt nu bij Argentinië. De druk op Nederland wordt verhoogd en de spanning stijgt in het CeNARD stadion.

40′ Doelpunt Argentinië! Rosario Luchetti scoort tegen Nederland. Het doelpunt wordt weer afgekeurd na een eigen aangevraagde video referral van de scheidsrechter.

42′ Een domme groene kaart voor Lidewij Welten. Na drie keer op de stick te slaan van de tegenstandster, wordt het spel stil gelegd. Beide teams spelen met 10 man, omdat Argentinië ook een groene kaart heeft gekregen. Het spel wordt feller.

44′ Nog een groene kaart (Laurien Leurink) voor Nederland. Op dit moment speelt Nederland met 9 man. Een strafcorner voor Argentinië is het gevolg. Deze corner wordt gemist, we hebben een tussenstand van 1-2 na het derde kwart

49′ Spanning in het laatste kwart, kan Argentinië ook in deze wedstrijd terug komen van een achterstand?

50′ Een prachtige rush van Marloes Keetels komt terecht bij Lidewij Welten in de cirkel. Helaas is de controle er net niet, waardoor een doelpoging niet gedaan kan worden.

54′ Margot van Geffen die degelijk speelt, houdt de verdediging van Nederland strak in de organisatie. De aanvallen die Argentinië nu creëert worden vrij gemakkelijk tegen gehouden.

54′ Een gele kaart voor Argentinië. Een lichte overtreding wordt zwaar bestraft door de scheidsrechter.

55′ Een strafcorner. Caia van Maasakker sleept de bal hard in de hoek. Doelpunt Nederland! Helaas, het doelpunt wordt afgekeurd. De bal wordt als gevaarlijk beoordeeld.

56′ Ook Nederland heeft een gele kaart gekregen. Een tijdstraf van 5 minuten voor Laura Nunnink.

58′ Strafcorner Argentinië…… Het publiek is nu heel goed hoorbaar, wat een sfeer! Kan Nederland de druk weerstaan? Weer wordt de corner gemist.

60′ De wedstrijd is afgelopen, Nederland wint met 1-2 van Argentinië.

 

Reageer