Liveverslag EK Finale Hockey (H): België speelt meesterlijk en verslaat Spanje (Eindstand 5 - 0) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Liveverslag EK Finale Hockey (H): België speelt meesterlijk en verslaat Spanje (Eindstand 5 – 0)

 

Vanaf 20.30 uur wordt de EK finale gespeeld tussen België en Spanje. Hoofdklassehockey doet LIVE verslag van de wedstrijd België – Spanje. Zie hier het scoreverloop van de wedstrijd. 

Opstelling België: Vanasch (Gk), van Doren, van Aubel, Boccard, Stockbroekx, Briels (C), Denayer, Gaugnard, Luypaert, Wegnez en Boon

Opstelling Spanje: Cortes (Gk), Enrique, Delas (C), Iglesias, Salles, Tarres, Lleonart, de Frutos, Ruiz, Romeu en Quemada

0′ De volksliederen hebben geklonken. Spanje gaat proberen thuisfavoriet België te verslaan.

1′ De wedstrijd is nog maar net begonnen of de eerste strafcorner is een feit. De bal belandt op de voeten van de Spanjaarden. Wat een prachtige strafcorner! De bal gaat hard richting de linker bovenkruising. Een prachtige redding van Cortes.

3′ Nu is het Spanje die voor het eerst mag aanleggen voor een corner. Een sleep wordt gespeeld op een inglijdende Spanjaard. België kan gemakkelijk de bal verwerken.

4′ In de counter die volgt is het België die zeer snel schakelt. In een aantal passes is het Belgische team in de cirkel van Spanje. Een strafcorner kan worden behaald. Wederom is het Cortes die er goed bij zit.

10′ Belgie komt op voorsprong na een splijtende pass richting Gougnard. Deze kan op zijn beurt Dohmen vinden, die de bal langs de inkomende Cortes kan spelen. Belgie leidt de finale met 1 – 0. 

12′ Strafcorner voor Spanje. De wedstrijd leidt tot nu toe tot veel spektakel aan beide kanten. Wat kan Spanje? De bal gaat rechts laag, maar keeper Vanasch zit er goed bij.

Einde eerste kwart

16′ Een prachtige eerste helft waar beide teams kansen hebben op een score heeft er toe geleidt dat België een voorsprong mee mag nemen naar het tweede kwart.

17′ Doelpunt van van Aubel. Hij kan een voorzet prachtig binnentippen. 

18′ Opnieuw een strafcorner voor België. De thuisploeg bepaald op dit moment de wedstrijd. Tom Boon laat van zich horen en sleept de bal linksboven in de touwen. België lijkt de buit al binnen te hebben. 

Het Belgische team scoort er vandaag op los in een vol stadion in Antwerpen @Roel Ubels
Het Belgische team scoort er vandaag op los in een vol stadion in Antwerpen @Roel Ubels

27′ Nog voor rust breidt België de score uit. In de 27ste minuut is het Stockbroekx die met een backhandschot de 4 – 0 mag noteren. 

30′ Strafcorner voor Spanje. Met een doelpunt kan de Spaanse ploeg nog een klein beetje hoop houden om terug te komen in de wedstrijd. De sleep gaat over het goal

Einde tweede kwart

31′ In een stampvol stadion vieren de Belgische fans al een feestje. De buit lijkt al binnen.

35′ Spanje versiert de eerste strafcorner in het derde kwart. De corner wordt verkeerd aangegeven, maar toch komt er opnieuw een corner. De bal komt namelijk op een voet.

36′ Het is België welke goed speelt, maar toch is het ook Spanje die goed meegaat. De finale wordt op hoog niveau met veel tempoversnellingen gespeeld. Wat een prachtige wedstrijd!

37′ De Spaanse ploeg heeft afgelopen maanden grote stappen gemaakt. In de Pro League werden de finales net misgelopen, op het EK is de ploeg erg sterk aanwezig.

39′ Een prachtige doorbraak van België gaat op snelheid. Spanje moet de aanval afbreken ten koste van een strafcorner. Wie anders dan strafcorner Alexander Hendrickx. Hij sleept de bal met veel power in het net

Het Belgische team juicht na de 5 - 0. Foto: Roel Ubels
Het Belgische team juicht na de 5 – 0. Foto: Roel Ubels

42′ België bepaalt nu het spel. Spanje lijkt te zijn gebroken.

Einde derde kwart

46′ Terwijl de wave meerdere malen het stadion al is gepasseerd heeft Belgie de afslag weer gedaan.

49′ België blijft de bovenliggende ploeg. Spanje graaft zich nu in en gokt het op de counter.

50′ Het is Spanje die in de gehele wedstrijd tot nu toe het meeste balbezit heeft (51% om 49%). Opvallend is wel dat België veel meer cirkelpenetraties creëert (18 om 10)

52′ Een strafcorner voor Spanje. De Belgische Vanasch is vandaag wel erg sterk aanwezig. Een kanonskogel wordt op hem gelost door een van de slepers van België. Met zijn rechterarm plukt hij de bal uit het dak van het goal.

De Spaanse goalie moet vandaag al vijf keer de bal uit zijn goal vissen. Foto: Roel Ubels
De Spaanse goalie moet vandaag al vijf keer de bal uit zijn goal vissen. Foto: Roel Ubels

54′ Hendrickx (België) krijgt een gele kaart

55′ Het spel blijft op hoog tempo doorgaan. Spanje wil nog niet opgeven en doet wel een poging terug te komen.

56′ De Belgische keepers wisselen in de 56ste minuut. Een publiekswissel voor de sterk keepende Cortes

57′ Met nog drie minuten op de klok is het België die een lage druk gaat spelen. De wedstrijd lijkt nu echt klaar

59′ De wissels feliciteren elkaar. België wordt Europees Kampioen 2019 en plaatst zich hiermee voor de Olympische Spelen.

60′ Strafcorner voor België. Het moet de laatste zijn van de wedstrijd. De sleep gaat over. Belgie is Europees kampioen en wint met 5 – 0 van Spanje.

Einde wedstrijd

Reageer