Round-up HK (H): Burenruzie onbeslist, kampioen Bloemendaal overtuigend langs Hurley

@Roel Ubels

Het Hoofdklasseseizoen bij de heren is van start. Op de eerste speeldag bleef Amsterdam in eigen huis steken op een 3-3 gelijkspel tegen de buren van Pinoké, terwijl Bloemendaal de trekker overhaalde tegen promovendus Hurley: 6-0.

Amsterdam-Pinoké 3-3

In het Wagener stadion kwamen de buren van Pinoké vandaag op bezoek en werd het een spannende wedstrijd. Uiteindelijk kwamen de Amsterdammer- voor het eerst onder leiding van Santi Freixa – niet verder dan een 3-3 gelijkspel, al had het nog erger kunnen aflopen. Europees kampioen Tanguy Cosyns opende de score vanuit de strafcorner en tekende zo voor zijn eerste treffer in het shirt van Amsterdam. Lang konden Amsterdam niet genieten van de voorsprong, want Alex Hendrickx maakte zes minuten later alweer gelijk in de 28e minuut. Tijn Lissone bracht zijn ploeg opnieuw op voorsprong en lang leek de 2-1 de eindstand te gaan worden, maar een knotsgekke eindfase bepaalde anders. Het was opnieuw Hendrickx die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht, waarna Dennis Warmerdam de drie punten voor de Steekneuzen leek binnen te harken. Cosyns bewees echter direct zijn waarde voor Amsterdam, door in de laatste minuut alsnog een punt veilig te stellen voor zijn nieuwe ploeg.

Tilburg-Oranje-Rood 3-4

De Brabantse derby is beslist in het voordeel van Oranje-Rood. De Eindhovenaren kwamen in het eerste kwart op een 0-2 voorsprong en leken een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar uiteindelijk werd het in de slotfase nog even spannend. Na zes minuten viel de eerste treffer reeds; de Oostenrijker Benjamin Stanzl opende de score voor Oranje-Rood. In de zeventiende minuut werd de score verdubbeld door een rake corner van Mink van der Weerden. In de laatste vijf minuten voor rust maakte Sander Visser nog een aanslutingstreffer, maar een nieuwe rake corner van van der Weerden zorgde toch nog voor een comfortabele ruststand voor de ploeg van Rob van der Horst. Na rust liep de ploeg bovendien uit naar 1-4, waarna Tilburg te laat iets terugdeed: in de 61e en de 68e minuut kwam de ploeg via Tim Cross en Jip Krijns nog terug tot 3-4, maar het bleek niet voldoende.

Den Bosch-Almere 5-0

Aan de Oosterplas werd het een gemakkelijke middag voor de Bosschenaren. Het verzwakte Almere verloor er vandaag met een ruime 5-0 zonder hun sterspelers Terrance Pieters en Jonas de Geus (beiden nu spelend voor Kampong). Al na zes minuten stond de 2-0 op het scorebord, door treffers van Austin Smith (sc) en Arjen Lodewijks. Een rake strafbal van Bram van Groesen op slag van rust betekende een 3-0 voorsprong. Na rust deed ook Pepijn Reijenga nog een duit in het zakje, waarna de eindstand vlak voor tijd werd bepaald door Joaquin Menini: 5-0.

Bloemendaal-Hurley 6-0

Op ‘t Kopje ontving kampioen Bloemendaal vandaag promovendus Hurley, dat een divisie lager kampioen werd van de Promotieklasse. De Mussen maakte vandaag geen fout en gingen voortvarend van start. Al na drie minuten werd de score vanuit een strafcorner geopend door Thierry Brinkman, waarna Roel Bovendeert binnen vijf minuten tijd ook twee keer scoorde waardoor zijn ploeg na tien minuten al met 3-0 voor stond. Het bleek dus al snel een eenvoudige middag te gaan worden voor Bloemendaal, dat na de rust nog eens driemaal doel trof. De van KZ overgekomen Martijn van Grimbergen scoorde in zijn eerste Hoofdklasse-duel voor Bloemendaal, waarna Tim Swaen de score op 5-0 bracht. Zes minuten voor tijd tekende Bovendeert voor zijn derde treffer.

Kampong-Klein Zwitserland 4-1

In Utrecht ontving vice-kampioen Kampong het vernieuwde Klein Zwitserland, dat duidelijk nog zoekende was. Het team bleek nog niet echt een team, wat resulteerde in een flinke 4-1 nederlaag. Bij de Utrechters stonden Terrance Pieters en Jonas de Geus allebei op het veld en de talenten maakten een prima indruk. Na drie minuten kwam Kampong al op voorsprong via Boet Phijffer, waarna Jip Janssen op slag van rust de score verdubbelde via een strafcorner. De thuisploeg ging zo met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in, waarna de ploeg via opnieuw Phijffer en Kemperman uitliep naar 4-0. Namens Klein Zwitserland redde Enzo Torossi de eer voor de Steenbokken.

HGC-Rotterdam 3-0

In Wassenaar boekte de nummer drie van vorig jaar een duidelijke zege op Rotterdam. De ploeg van Paul van As liet vorig seizoen aanvallend hockey zien en scoorde er lustig op los. Vandaag ging de ploeg daar ook mee door, al moesten de supporters wel even wachten op de eerste treffer. Na de rust werd de score geopend door Seve van Ass, die met een rake corner zijn ploeg op voorsprong bracht. De tweede treffer kwam op naam van het nieuwe talent (22) Maico Casella, een spits uit Argentinië. Kenta Tanaka trof ook doel en verzekerde zo de eerste drie punten voor de Gazellen.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.