Round-Up Livera HK (D): Amsterdam morst punten, Kampong beschamend onderuit

@Roel Ubels

 

Komend weekend spelen alle damesteams een dubbelweekend in de Livera Hoofdklasse. Kampong laat wederom dure punten liggen door een 2 – 0 voorsprong uit handen te geven tegen Bloemendaal. Landskampioen Amsterdam morst punten en komt niet verder dan een gelijkspel. Ook Laren snoept een puntje af tegen play-offs kandidaat Oranje-Rood. 

Zie ook de preview van de derde speelronde van de Livera Hoofdklasse

HDM – Den Bosch (Eindstand 0 – 3)

Op papier zou Den Bosch een gemakkelijk tegenstander moeten hebben aan HDM. De Bosschenaren staan na twee speelrondes bovenaan en vooral de openingswedstrijd waarin met 1 – 9 werd gewonnen van Kampong was eentje om van te genieten. Topschutter Frederique Matla staat bovenaan de topscorer ranglijst en vandaag zou zij haar productie weer kunnen opvoeren. In de 27ste minuut mag zij aanleggen voor de corner, de 0 – 1 is een feit. Joosje Burg is degene die met de 0 – 2 en de 0 – 3 de score verder kan opvoeren. Door deze twee doelpunten van Burg mag zij zich samen met Matla topscorer van de Livera Hoofdklasse noemen na speelronde 3.

Laren – Oranje-Rood  (Eindstand 1 – 1)

De ontmoeting tussen Laren en Oranje-Rood zou een ontmoeting worden waarin beide teams kansen zouden krijgen om de overwinning naar zich toe te trekken. Waar Oranje-Rood in het eerste kwart een licht overwicht heeft, is het Laren die in het tweede kwart steeds sterker begint te spelen. Oranje-Rood probeert vooral met een lage press de thuisploeg uit de tent te lokken en met een snelle omschakeling Laren onschadelijk te maken. Dit lukt vrijwel niet. Oranje-Rood onderschept een aantal maal de bal, maar kan geen vuist maken. Ook in het derde kwart veranderd er weinig aan het spel. Beide ploegen kunnen in balbezit weinig creëren. Ook het begin van het vierde kwart is erg afwachtend. Toch is het Oranje-Rood die met een strafcorner de score mag openen. Lisa Post kan met een prachtige backhand tip de bal in de kruising krijgen. Oranje-Rood komt op een 0 – 1 voorsprong. Laren laat het hier niet bij zitten en de druk wordt meteen omhoog gegooid. Een prachtige kans van Bente van der Veldt komt op de legguards van Saskia van Duivenboden. In de 69ste minuut is het Laren die weer in de cirkel van Oranje-Rood is te vinden. Een professionele overtreding van Oranje-Rood wordt bestraft met een strafbal. Mila Muyselaer gaat achter de bal staan en pusht de bal rechts laag op de plank. Laren en Oranje-Rood delen de punten, waar beide teams kijkende naar het spelbeeld niet ontevreden over zullen zijn.

Zie hier voor een uitgebreide samenvatting

Amsterdam – Hurley  (Eindstand 1 – 1)

In het Amsterdamse bos stond de derby tussen Amsterdam en Hurley vandaag centraal. Regerend landskampioen Amsterdam heeft in de eerste twee weken nog niet spectaculair spel kunnen laten zien. Toch is het de thuisploeg die in het eerste helft de score kan openen. Aanvalster Charlotte Vega zorgt in de 26ste minuut dat de thuisploeg juichen. Deze vreugde is van korte duur, want strafcorner specialiste Gitte Michels zorgt in de 34ste minuut ervoor dat beide teams met een gelijke stand de rust in gaan. In de tweede helft is het wederom de landskampioen die nog niet kan excelleren. Doelpunten worden er aan beide kanten niet meer gemaakt, waardoor Hurley een prachtig punt pakt.

SCHC – HGC  (Eindstand 6 – 1)

In Bilthoven kwam vandaag promovendi HGC op bezoek. Op papier zou SCHC deze wedstrijd moeten domineren, toch is het HGC die al in de derde minuut de leiding kan nemen. Nienke Keijser is de doelpunten maakster. De gasten kunnen niet lang van de voorsprong genieten, talent Pien Dicke en Famke Richardson zorgen ervoor dat de voorsprong al snel weer bij SCHC ligt. In de tweede helft is het de topscorer van afgelopen seizoen die SCHC verder op voorspong zet. Ginella Zerbo, die tevens geselecteerd is voor de trainingsgroep van Oranje, maakt de 3 – 1. In het vierde kwart is SCHC oppermachtig. Yibbi Jansen scoort haar derde doelpunt van het seizoen. Miloe Jaeger scoort de 5 – 1. En uiteindelijk is het specialist Caia van Maasakker die de eindstand op 6 – 1 bepaalt.

Kampong – Bloemendaal  (Eindstand 2 – 3)

Bloemendaal was na speelronde twee de gedeelde koploper. Omdat Kampong het de afgelopen twee wedstrijden erg zwaar had, had het team van Jeroen Visser alle vertrouwen om ook deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Desalniettemin is het Kampong die al in het eerste kwart op een 2 – 0 voorsprong kan komen. International Renee van Laarhoven mag haar eerste doelpunt van het seizoen maken. Kampong lijkt op rozen te zitten en de eerste overwinning van het seizoen lijkt een feit. Toch is het Bloemendaal die veerkracht toont. In het eerste kwart maakt Michelle van der Drift de aansluitingstreffer. In het tweede kwart blijven beide teams lang op gelijke hoogte staan. Toch is het Bloemendaal die net zoals in het eerste kwart vlak voor het einde weer mag scoren. Nine Rijna scoort uit een strafcorner. Deze score blijft lang op het scorebord staan. In het laatste kwart is het toch Bloemendaal die scherp is en de eindstand op 2 – 3 bepaalt. De oranje-hemden staan verrassend genoeg na drie speelrondes bovenaan de ranglijst.

Pinoké – Victoria  (Eindstand 2 – 1)

Promovendi Victoria mag het in de uitwedstrijd gaan opnemen tegen Pinoké. De thuisploeg doet het dit seizoen verrassend genoeg nog niet goed, terwijl in de voorbereiding mooi spel werd getoond. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren de Steekneuzen nipt met een doelpunt verschil. In de wedstrijd tegen Victoria lijkt het vandaag goed te komen. Nieuwkomer Sian Keil scoort in het eerste kwart de 1 – 0 en de andere nieuwkomer Kiki van Wijk maakt in het derde kwart de 2 – 0. Het zou de wedstrijd worden van de nieuwkomers, want uiteindelijk is het Marijn Verheul die nog iets voor Victoria terug kan doen. Het jeugdige talent, die afkomstig is van SCHC, scoort in de 50ste minuut de laatste treffer van de wedstrijd. Pinoké tegen Victoria eindigt in 2 – 1.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.