Round-up Livera HK (D): Oranje-Rood toont veerkracht, topper blijft onbeslist

(c) Rob Visser

De tweede speelronde in de Livera Hoofdklasse zit er op. Oranje-Rood toonde veerkracht door een 0-3 achterstand bij rust om te buigen, terwijl de topper tussen SCHC en Amsterdam geen winnaar opleverde.

Hurley-Laren 2-2

In het Amsterdamse Bos kreeg Hurley vanmiddag bezoek van Laren. De bezoekers kregen vorige week in eigen huis een flink pak slaag (0-5) van Stichtsche en hoopte de nare nasmaak vandaag weg te spoelen. Dat leek snel te gaan lukken, toen de ploeg van Mark Materek al na een minuut op voorsprong  kwam via Pam van Asperen. Lang kon Laren echter niet van de voorsprong genieten, want een kwartier later bezorgde Roos Drost haar ploeg de gelijkmaker. Er werd niet meer gescoord voor de thee, ruststand 1-1. In de tweede helft leek de thuisploeg alsnog aan het langste eind te trekken door een rake strafcorner van Gitte Michels, maar Pam van Asperen gooide roet in het eten en redde het eerste punt voor Laren.

Oranje-Rood-hdm 5-3

In een bizarre wedstrijd trok Oranje-Rood met pijn en moeite aan het langste eind getrokken .Het leek absoluut niet de dag te gaan worden van de thuisploeg, want bij rust stond hdm al met 0-3 voor. De score werd na acht minuten geopend vanuit een strafcorner door Pien van Nes, die een puike wedstrijd speelde. De score werd in het tweede kwart verdubbeld door Pien van der Heide, waarna op slag van rust opnieuw van Nes op het scorebord verscheen. Na een heerlijke actie soleerde ze naar een 0-3 ruststand voor de Hagenaars. De Eindhovenaren kwamen ongetwijfeld na een donderspeech in de rust ijzersterk uit de kleedkamers en toonden veerkracht. Direct in de 37e minuut kwam er een aansluitingstreffer van Thirsa Ko, waarna Laura Nunnink twee minuten de score op 2-3 bracht. Daphne Nikkels deed vervolgens ook een duid in het zakje waardoor de thuisploeg in zeven minuten tijd een 0-3 achterstand rechtzette. Het feestje werd helemaal compleet toen opnieuw Ko en Freeke Moes ook nog scoorden en daarmee vijf treffers in een kwartier tijd produceerden en tevens de eindstand bepaalden op 5-3.

SCHC-Amsterdam 1-1 

De kraker van het weekend is geëindigd zonder winnaar. In het eerste kwart gebeurde er weinig, maar SCHC werd langzaamaan de betere ploeg. De kansen kwamen dan ook, maar Anne Veenendaal vormde een enorme sta-in-de-weg met drie belangrijke reddingen. Dankzij haar uitstekende keeperswerk werd er niet gescoord in de eerste helft. Na de rust kwamen de bezoekers ondanks het overwicht van SCHC op voorsprong via nieuwkomer Michelle Fillet. SCHC gaf niet op en kwam in de allerlaatste minuut dan ook op gelijke hoogte vanuit een strafcorner. Yibbi Janssen ontnam Amsterdam zo de zege en redde een verdiend punt voor haar ploeg.

Victoria-Kampong 3-3

Beide ploegen waren puntloos na de eerste speelronde. Kampong hoopte zich tegen promovendus te herstellen na de pijnlijke 1-9 afstraffing van Den Bosch, maar kwam al heel snel op achterstand. Waar de Rotterdammers vorige week al na twee minuten op voorsprong kwamen, deden ze dat vandaag al na één minuut door een treffer van Marise Weijschede. Ook toen stond de promovendus voor met rust, maar daarna moest de ploeg alsnog het onderspit delven. Vandaag verliep het echter anders en werd al vrij snel na rust de score verdubbeld door Sabine van den Eijnden. Twee minuten later was het echter toch de beurt aan Kampong, dat via Margot Zuidhof en Tessa Schoenaker binnen een minuut de score gelijktrok naar 2-2. Victoria gaf zich allesbehalve gewonnen en een rake strafcorner van opnieuw Weijschede leidde opnieuw tot een voorsprong voor de thuisploeg. Victoria leek er met de zege vandoor te gaan, maar twee minuten voor tijd bezorgde Elsie Nix Kampong alsnog een puntendeling, waar beide ploegen het voorlopig moeten doen met een punt uit twee.

HGC-Bloemendaal 0-1

De Mussen hoopten vandaag de tweede overwinning van het seizoen te boeken op bezoek bij promovendus HGC. Wanneer dat zou lukken zou Bloemendaal al op meer zeges staan dan in het volledige afgelopen seizoen. Voor de Gazellen bleek Amsterdam in de eerste speelronde een maatje te groot, maar thuis tegen Bloemendaal zou het op voorhand moeten lukken. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en kwamen niet tot scoren in de eerste helft. Na de rust kreeg Bloemendaal een strafbal toegekend, waarna er aan de kant van HGC ook nog eens twee gele kaarten werden getrokken. Pilar Romang faalde niet en zette haar ploeg op een 0-1 voorsprong. Er viel nog een derde gele kaart aan de zijde van HGC, maar gescoord werd er niet meer. Bloemendaal begint het seizoen uitstekend, HGC blijft puntloos.

Den Bosch-Pinoké 1-0

Na de monsterzege op Kampong vandaag de taak aan Den Bosch om Pinoké aan de zegekar te binden, wat ook lukte. Er werd niet zoveel gescoord als vorige week, maar de drie punten en de maximale score is binnen voor de Bosschenaren. De score werd in de 26e minuut geopend door Matla, die deze week geen uitnodiging kreeg voor de nationale ploeg. Het bleek de enige treffer van de eerste helft. In de tweede helft hield Den Bosch zoals wel vaker in eigen huis de nul en werd er niet meer gescoord. De Brabanders boeken zo een zakelijke zege maar hebben na twee speelrondes wel de volle buit binnengehaald met zes punten.

Zie ook de vernieuwde topscorerlijst van de Livera Hoofdklasse

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.